V. Ivanauskas: „Žaidėjai yra pasiruošę ir atiduos viską, kad pasiektume pozityvų rezultatą“

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė penktadienį užbaigs savo pasirodymą kitų metų pasaulio čempionato atrankos varžybose. Paskutinėse atrankos grupės varžybose lietuviai išvykoje susitiks su Šiaurės Airijos vienuolike.

V. Ivanauskas: „Žaidėjai yra pasiruošę ir atiduos viską, kad pasiektume pozityvų rezultatą“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Ivanauskas: „Žaidėjai yra pasiruošę ir atiduos viską, kad pasiektume pozityvų rezultatą“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 5:01 PM

Prieš rungtynes Lietuvos rinktinė turėjo galimybę surengti kelias treniruotes, o rinktinės trenerio Valdo Ivanausko teigimu – tai buvo svarbus dalykas.

„Kelionė vyko sklandžiai, turime sąlygas treniruotis dar diena anksčiau, tai yra labai svarbu. Žolės aikštės Lietuvoje treniruotis neturime, tad tai mums padės“, – prieš vieną iš treniruočių kalbėjo strategas.

Šiame lange Lietuvos rinktinę itin skaudžiai šienauja traumos, ypatingai – gynėjų grandyje. Žaisti negali Linas Klimavičius, Edgaras Utkus, Saulius Mikoliūnas, Rolandas Baravykas, Vykintas Slivka, o prieš pat skrydį trauma atsinaujino ir Edvinui Girdvainiui, tad ir šis liko Lietuvoje.

„Traumos, deja, sezono pabaiga, Europoje – įpusėjęs sezonas, žaidėjai patiria traumas, tai yra natūralu, tai yra futbolo dalis. Mums tai labai skausminga, neturime didelio pasirinkimo, kad galėtume lengvai tai kompensuoti, tačiau turime tai padaryti.

Tie 18 žaidėjų ir 4 vartininkai yra pasiruošę rungtynėms ir kovos, atiduos viską, kad pasiektume pozityvų rezultatą“, – teigė treneris.

V.Ivanauskas taip pat pridėjo, kad traumos – skaudus reiškinys, mat nemaža dalis traumuotų žaidėjų buvo tape svarbiais startinės sudėties žaidėjais.

„Yra galvos skausmo, nes kai kurie žaidėjai buvo tikri pagrindo žaidėjai, buvo mūsų schemose. Juos pakeisti bus nelengva, bet manau, kad tie, kurie penktadienį išeis į aikštę, kompensuos tas netektis“, – savo auklėtiniais tikėjo strategas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse rugsėjį Lietuvoje Šiaurės Airiją įrodė savo persvarą laimėdami rungtynes 4:1, tačiau, kaip akcentavo treneris, toks rezultatas neatspindėjo realaus vaizdo aikštėje.

„Juos nustebinome Vilniuje, rezultatas buvo labai skaudus, bet neteisingas. Manau, kad pagavome savo stilių, žaidėjai tą suprato, kad galima ne tik gintis, bet ir puolant kažką pasiekti, yra tokių momentų, kurie tenkina ir tai gali būti mūsų komandos braižas.

Manau, kad ir žaidėjai jaučia daugiau malonumo žaisdami labiau atakuojantį futbolą, tai yra teisingas momentas. Komanda praėjusiame lange parodė, kad ir fiziškai gali atlaikyti tas keletą rungtynių, tai yra labai svarbu“, – sakė treneris.

Specialisto teigimu, galima sudėtis penktadienio rungtynėms jau yra ir belieka tikėtis, kad planų per likusį laiką nebepakoreguos traumos.

„Turime planą, žaidėjus galvoje, dar turime treniruočių ir tikėsimės, kad nebus daugiau netekčių, nes jų jau turime užtektinai. Tai yra didelis galvos skausmas, tačiau turime išeiti iš šios situacijos. Galvoje sudėtis jau yra ir tikimės, kad per likusį laiką nieko neatsitiks“, – sakė jis.

Primename, kad po rungtynių Belfaste Lietuvos rinktinė grįš į Vilnių, kur pirmadienį kontrolinėmis rungtynėmis su Kuveitu užbaigs 2021-uosius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.