V. Ivanauskas per paskutinį metų mūšį su Kuveitu sieks pergalės: norime susirinkti reitingo taškus

Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienį sužais paskutines savo šių metų rungtynes – lietuviai kontrolinėje akistatoje Vilniaus LFF stadione rungsis su Kuveito komanda. Rungtynės sostinėje startuos 19 valandą, patekimas į jas – nemokamas su kvietimais.

 Valdas Ivanauskas.<br>LFF nuotr.
 Valdas Ivanauskas.<br>LFF nuotr.
 Valdas Ivanauskas.<br> LFF nuotr.
 Valdas Ivanauskas.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lff.lt

Nov 14, 2021, 8:08 PM, atnaujinta Nov 14, 2021, 8:23 PM

Prieš rungtynes rinktinės treneris Valdas Ivanauskas teigė, kad pagrindiniu tikslu išlieka pergalė.

„Laukia paskutinės šių metų rungtynės, norisi metus užbaigti pergalingai ir sieksime tik pergalės. Žaidėjai tą supranta, norisi išeiti į kitus metus su pergale.

Laukia rungtynės su Kuveitu, varžovas – kaip ir žinomas, kaip ir nežinomas, žiūrėsime paskutines jų rungtynes, trenerių štabas kažkiek jau matėme jų momentus. Turime omenyje savo taktiką, žaidėjus, tad sieksime tik pergalės“, – kalbėjo strategas.

Jis taip pridėjo, kad rinktinėje po praėjusių rungtynių atsirado papildymas – prie komandos prisijungė su U21 rinktine iki tol treniravęsis ir rungtynes Šiaurės Airijoje sužaidęs Artemijus Tutyškinas. Tuo tarpu vaikinų rinktinėje jį pakeis iš „Hegelmann Litauen“ atvyksiantis Matas Dedura.

„Kol kas didelių netekčių neturime, gal Martynas Dapkus jautė nedidelę traumą, bet priešrungtyninėje treniruotėje dalyvaus, žiūrėsime, kokia jo būklė.

Prie rinktinės iš vaikinų rinktinės prisidėjo Artemijus Tutyškinas. Šiaip kol kas visi be traumų, mikrotraumos po rungtynių yra natūralios, bet visi pasiruošę, tai yra džiuginanti naujiena. Kalbant apie rytdieną, preliminarią sudėtį jau turime, pasikeitimų tikrai bus, rytoj viską pamatysime“, – sakė specialistas.

Treneris taip pat dar sykį akcentavo, kad pasikeitimų sudėtyje bus, tačiau tai nekeičia pagrindinio tikslo – pergalės.

„Čia nėra bandymų poligonas, kad būtų galima eksperimentuoti, norisi tikrai užbaigti metus pergale. Tie žaidėjai, kurie eis į aikštę, tikrai kovos dėl tos pergalės ir manau, kad mūsų rinktinės mentalitetas jau yra pasikeitęs, o tas labai džiugina.

Tikėsimės, kad tie nauji žaidėjai, kurie bus vienuoliktuke, pasieks tą teigiamą rezultatą.

Nors rungtynės nėra oficialios, bet už jas yra skiriami reitingo taškai, o mes tuos taškus norime susirinkti.

Suprantama, kad yra daug kritikos dėl nepelnytų taškų, bet pats žaidimo stilius, manau, yra pasikeitęs.

Rinktinėje yra ir naujų žaidėjų, tikslas ir buvo, kad nauji žaidėjai integruotųsi į rinktinę, nes jaunimo ir vyrų futbolas yra skirtingi dalykai“, – minėjo V. Ivanauskas.

Į Šiaurės Airiją vyko keturi nominalūs gynėjai, dabar su Artemijumi Tutyškinu jų bus penki. V. Ivanausko teigimu, kandidatų atvykti į rinktinę buvo ir daugiau, tačiau jie turi naudos duoti ir dabar.

„Kviesti žaidėją vien dėl kvietimo nėra tikslo. Reikia, kad žaidėjas užsitarnautų vietą nacionalinėje rinktinėje.

Iš esamos situacijos išsivertėme su esamais žaidėjais, rytoj reikia pasiekti pergalę. Žinoma, kandidatų yra, bet kad jie būtų verti šiuo metu padėti rinktinei – ne“, – teigė strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai