„Futboliuko" fiestoje darželinukų ir futbolininkų emocijos liejosi per kraštus

Projekto „Futboliukas” metu Kauno lopšelyje darželyje „Vaivorykštė” lankėsi Kauno rajono FC „Hegelmann Litauen” komandos futbolininkai ir atstovai.

 „Futboliuko" fiestoje darželinukų ir futbolininkų emocijos liejosi per kraštus.<br> E. Šemioto nuotr.
 „Futboliuko" fiestoje darželinukų ir futbolininkų emocijos liejosi per kraštus.<br> E. Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 2:23 PM

Vaikai keletą dienų iki renginio pradėjo klausinėti kada „tie futbolininkai” atvažiuos ir ar jie galės su jais pažaisti.

Kiekviena grupė ruošėsi kiek išmanydami: plakatai, vėliavėlės, kepurės, spalvos skirtos svečių gimtosioms šalims, ruošiami klausimai ir t.t.

„Pirmos minutės, kaip dažniausiai būna, buvo šiek tiek nedrąsios, tačiau su kiekviena akimirka jautėsi vis didesnis atsipalaidavimas. Fantastinė patirtis vaikams. Susipažinimas su kitų kultūrų atstovais, „tikri” futbolininkai, „jie irgi valgo košę”, tai keletas iš frazių, kurias vaikai kartojo visą likusią savaitę”, – sakė vienas geriausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos futbolo teisėjų, šiuo metu darželyje kūno kultūros pedagogu dirbantis Gediminas Mažeika.

Renginio kulminacija tapo žaidimas – visi vaikai prieš tikrus futbolininkus. Vaikai bėgo, griuvo, krykštavo, stengėsi pataikyti į kamuolį, emocijos veržėsi per kraštus. Didelę įtaką tam darė, jog futbolininkai atrodė gana atsipalaidavę, nusiteikę kartu pažaisti ir perduoti kiek galima šiltesnių jausmų vaikams.

„Šypsenos ir gera nuotaika vyravo viso renginio metu tiek vaikų, tiek ir futbolininkų veiduose. Vaikai nuolat klausinėjo ir kartojo – o ar jie dar atvažiuos”, – sakė darželio direktorė Silvija Sipavičienė.

Kauno lopšelis-darželis „Vaivorykštė“ yra vienas sportiškiausių ir aktyviausių darželių mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.