Sprendimo dėl darbo laukiantis V. Ivanauskas: „Su T. Danilevičiumi ir E. Stankevičiumi dėliojome planus kitiems metams“

Valdas Ivanauskas antradienį išgirs LFF Vykdomojo komiteto sprendimą, ar lieka prie nacionalinės rinktinės vairo ir kitiems metams. Lažybų bendrovė „Cbet“ spėjo, kad yra net devyniasdešimties procentų tikimybės, kad su vienu geriausių visų laikų Lietuvos futbolininku sutartis bus pratęsta. Pats V.Ivanauskas dėl šio klausimo yra atsargesnis.

Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė, Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė, Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė, Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė, Valdas Ivanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-12-06 14:31, atnaujinta 2021-12-06 14:58

„Nujausti tokius dalykus yra sudėtinga. Savo darbą aš atlikau, o toliau yra du planai. Jeigu tęsiu darbą, tai bus vienas planas, jeigu ne – reikės galvoti kažką kitą. Iš trenerių pusės, padarėme savo darbą, o kaip jį įvertins Vykdomasis komitetas, čia jau kitas klausimas.

Ta tendencija, kokį futbolą stengėmės parodyti, bandėme žaisti, manau, kad ir yra dabartinis futbolas. Prieš paskutines rungtynes su Kuveitu teko bendrauti su Tomu Danilevičiumi, Edgaru Stankevičiumi, dėliojome planus kitiems metams.

Gaila, kad tos paskutinės rungtynės taip susiklostė. Kalbu ne apie žaidimą, o apie rezultatą – man asmeniškai iki šiol yra labai skaudu dėl to. Mes tikrai buvome stipresni ir turėjome juos aplošti, bet.. deja neaplošėme. O tokias rungtynes turime laimėti“, – Cbet.lt kalbėjo V.Ivanauskas.

– Darykime prielaidą, kad jūs liekate, daug matote dar kozirių, kurie šiemet buvo neišnaudoti?

– Visi supranta, kad kozirių per daug neturime. Vis tik, galvoju, kad mes patys juos bandome susikurti. Pavyzdžiui, ateičiai milžinišką įtaką turės B.Šatkaus, E.Utkaus, D.Barausko, L.Mėgelaičio įtraukimas į nacionalinės rinktinės starto sudėtį. Per tuos tris langus jie visi gavo stiprų krikštą, jiems tai bus gera paskata ateičiai.

Rinktinė turi keistis. Žinoma, jaunimui reikia dar daug dirbti, bet turime judėti to link. Iš jaunimo reikia ištraukti maksimumą, kokį tik įmanoma ištraukti. Gal tam jaunimui meistriškumo dar trūksta, bet energija ir fizinis stovis dabartiniame futbole labai reikalingi. O jie šių savybių tikrai turi.

– Kiek įtakos rinktinei daro faktas, kad nemaža dalis dabartinių rinktinės žaidėjų atstovauja klubams, kurie išgyvena ilgas nelaimėtų rungtynių serijas?

– Daro didelę įtaką. Tarkime, Domantas Šimkus – Azerbaidžano čempionatas nėra pats stipriausias, o jo komanda velkasi apačioje. Tokiu atveju iš savęs privalai reikalauti labai daug. Ta pati situacija su Donatu Kazlausku. Komanda yra paskutinėje vietoje, o jis vis tiek nežaidžia. Kyla didelis klausimas: kodėl?

Rinktinei Donatas yra labai svarbus žaidėjas, todėl mums reikia jo su žaidybine patirtimi. Toliau Vykintas Slivka. Patyręs žaidėjas, turintis reikiamų savybių ir galintis koncentruotis, bet tie pralaimėjimai.. bet kuriam žaidėjui tikrai ne į naudą.

Vis tik, žvelgiant iš kitos medalio pusės, daugelis pagrindo žaidėjų yra sveiki ir žaidžiantys savo klubų starto sudėtyje. Mano nuomone, didžiausia problema atsiranda tada, kai žaidėjai nežaidžia. Mes neturime didelio pasirinkimo, o jeigu dar žaidėjai, kuriuos turime nežaidžia savo klubuose, tai dvigubas minusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.