Čempionų lygoje rungtynių pabaigoje išsigelbėjęs „Zenit“ išmetė „Chelsea“ futbolininkus iš pirmosios vietos

Trečiadienį savo paskutines UEFA Čempionų lygos grupių etapo rungtynes sužaidė H grupės ekipos. Sankt Peterburgo „Zenit“ paskutinėmis rungtynių minutėmis atėmė pirmąją vietą iš Londono „Chelsea“ futbolininkų.

 Rungtynių pabaigoje išsigelbėjęs „Zenit“ išmetė „Chelsea“ futbolininkus iš pirmosios vietos<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rungtynių pabaigoje išsigelbėjęs „Zenit“ išmetė „Chelsea“ futbolininkus iš pirmosios vietos<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Čempionų lygos grupių etape savo kovas baigia „Chelsea“ ir „Juventus“ ekipos<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Čempionų lygos grupių etape savo kovas baigia „Chelsea“ ir „Juventus“ ekipos<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 7:52 PM, atnaujinta Dec 8, 2021, 10:42 PM

Sankt Peterburgo „Zenit“ po dramatiškos kovos namuose sužaidė lygiosiomis 3:3 (2:1) su Londono „Chelsea“ futbolininkais. Pirmąsias tarpusavio rungtynes laimėjo „Chelsea“ futbolininkai rezultatu 1:0.

Pirmąjį įvartį jau 2-ąją rungtynių minutę pelnė Timo Werneris. Vokietis po kampinio sulaukė stovėdamas prie pat vartų linijos ir kamuolį nesunkiai nukreipė į vartus.

Tačiau pirmasis kėlinys užsibaigė kur kas palankiau šeimininkams. „Zenit“ įvarčius pelnė 38-tą ir 41-ąją minutėmis. Iš pradžių įvarčiu pasižymėjo Claudinho. Po Douglaso Santoso perdavimo brazilas liko visiškai neprižiūrėtas ir kamuolį smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Po kelių minučių vienas prieš varžovų vartininką buvo išvestas Sardaras Azmounas. Iranietis suklaidino „Chelsea“ vartų sargą ir šį apsivaręs pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Rezultatą svečiai išlygino 62-ąją minutę. Romelu Lukaku bėgdamas link tuščių vartų sulaukė perdavimo iš T.Wernerio ir nesunkiai pelnė antrąjį komandos įvartį.

Trečiąjį įvartį Londono klubui pelnė T.Werneris. 85-ąją minutę baudos aikštelėje kamuolį priėmęs puolėjas atsidūrė prieš kelis gynėjus, tačiau juos suklaidinęs puikiu smūgiu pelnė antrąjį savo įvartį.

„Zenit“ didvyriu tapo Magomedas Ozdoevas. 4-tą teisėjo pridėtą minutę rusas stovėdamas šalia baudos aikštelės prieigų sulaukė kamuolio ir nuostabiu smūgiu kamuolį pasiuntė į viršutinį vartų kampą.

Kitose grupės rungtynėse Turino „Juventus“ 1:0 (1:0) namuose susitvarkė su „Malmo“ futbolininkais. „Juventus“ pirmose rungtynėse prieš „Malmo“ šventė pergalę rezultatu 3:0.

Vienintelį rungtynių įvartį 18-tą minutę pelnė Moise’as Keanas. Federico Bernandeschi iš dešinio aikštės kampo atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, o joje už varžovus aukščiau šokęs M.Keanas su galva kamuolį pasiuntė į vartų tinklą.

Grupėje dėl pirmos vietos varžėsi „Chelsea“ ir „Juventus“ klubai. „Juventus“ surinko 15 taškų ir iškovojo pirmąją vietą grupėje aplenkęs „Chelsea“ futbolininkus, kurie surinko 13 taškų.

„Zenit“ su penkiais taškais liko trečioje vietoje ir kovas pratęs Europos taurėje, o „Malmo“ su vienu tašku liko paskutinėje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.