„Gintros“ klubo administracija ir trenerių štabas stažavosi „AC Milan“ organizacijoje

Legendinis Italijos klubas turintis vienas giliausių istorijos šaknų „AC Milan“ gruodžio 4-8 dienomis stažuotei priėmė Lietuvos čempionių Šiaulių „Gintros“ klubo sistemos administracijos ir trenerių štabą.

„AC Milan“ gruodžio 4-8 dienomis stažuotei priėmė Lietuvos čempionių Šiaulių „Gintros“ klubo sistemos administracijos ir trenerių štabą.<br>Šiaulių klubo nuotr.
„AC Milan“ gruodžio 4-8 dienomis stažuotei priėmė Lietuvos čempionių Šiaulių „Gintros“ klubo sistemos administracijos ir trenerių štabą.<br>Šiaulių klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 1:22 PM

Pirmąją dieną klubo atstovai turėjo progą apsilankyti „Serie A“ moterų derbyje tarp „AC Milan“ ir „Inter“ ekipų. Turnyrinės lentelės kaimynių dvikovoje kiek netikėtai pergalę rezultatu 3:0 šventė „Inter“ futbolininkės, kurioms tai buvo pirmoji pergalė šių dviejų komandų tarpusavio akistatose per pastaruosius tris metus. „AC Milan“ garbę ginanti buvusi gintrietė Rimantė Jonušaitė trenerio sprendimu aikštėje nepasirodė.

„Treneris pasakė iš anksto, kad šiandien nežaisiu, nes neturėjau progos treniruotis su komanda ir ruoštis šioms atsakingoms rungtynėms, kadangi buvau išvykusi į Pasaulio moterų čempionato atrankos ciklą su Lietuvos nacionaline rinktine“, – po rungtynių susitikusi su „Gintros“ kolektyvu pasakojo R. Jonušaitė.

Pirmadienį buvo apsilankyta „AC Milan“ būstinėje įsikūrusiame moderniame klubo istorijos muziejuje. Vėliau „Gintros“ štabas vyko į „AC Milan“ jaunimo akademijos treniruočių bazę, kur susitiko su sporto direktore Elisabet Spina, techniniu akademijos koordinatoriumi bei U-19 merginų komandos treneriu Davide’u Corti. Susitikimo metu buvo pristatyta klubo struktūra, strategija, filosofija ir treniravimo metodologija. „Gintros“ treneriai turėjo progą stebėti įvairių amžiaus grupių berniukų ir mergaičių treniruočių procesus.

D. Corti vasarą su „AC Milan“ moterų komandą svečiavosi ir Lietuvoje, kuomet Šiauliuose buvo žaidžiamos kontrolinės rungtynės su Lietuvos čempionėmis pasibaigusios taikiu rezultatu 1:1.

Antradienį buvo apsilankyta jaunimo Čempionų lygos rungtynėse, o vizito Milane desertu tapo vyrų UEFA Čempionų lygos susitikimas tarp „AC Milan“ ir „FC Liverpool“ komandų garsiajame „San Siro“ stadione. Vietinių aistruolių nusivylimui Milano klubas turėjo pripažinti svečių pranašumą ir į kitą etapą nepateko.

„Užmegzti ryšiai su tokia organizacija kaip „AC Milan“ yra labai svarbūs. Šios stažuotės metu turėjome progą iš labai arti pamatyti ir išgirsti daug naudingos informacijos. Galbūt dėl įvairių aplinkybių visų teigiamų dalykų pritaikyti mūsų klubo ir akademijos vystyme šiuo metu nėra įmanoma, tačiau dalį iššūkių turime priimti ir siekti jų įgyvendinimo. Pasisėmėme naujų idėjų įvairiose srityse – nuo treniravimo metodikų iki rinkodaros sprendimų. Smagu, kad šiuo vizitu sustiprinome tarpusavio klubų partnerystę ir vieningai matome bendradarbiavimą ateityje“, – kalbėjo „Gintros“ klubo direktorius Mantas Radavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.