Pažeminti ir nusivylę: „Barcelona“ fiasko – tarsi oficialus pasitraukimas iš futbolo elito

Pirmą kartą per 21 metus Čempionų lygos grupių etapo neįveikęs „Barcelona“ klubas sulaukė dėmesio visame pasaulyje. Vienas ispanų laikraštis katalonų klubui siaubingą situaciją pavadino „Barcelona“ komandos „atsistatydinimą iš futbolo elito“.

 Iškalbinga „Barcelona“ gynėjo R.Puig reakcija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iškalbinga „Barcelona“ gynėjo R.Puig reakcija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 5:29 PM

O štai goal.com žurnalistas Rikas Sharma skelbė, kad iškritimas iš Čempionų lygos yra „paskutinysis „Barcelona“ byrėjimo ženklas.“ Jis tvirtino, kad šią griūtį sukėlė pats klubas ir ji – „žeminanti.“

Trečiadienio UEFA čempionų lygos dvikova Vokietijoje „Barcelona“ klubui buvo neįtikėtinai skausminga. Miuncheno „Bayern“ laimėjo 3:0 (2:0). Tuo metu kita E grupės komanda „Benfica“ namuose 2:0 nugalėjo Kijevo „Dynamo“ futbolininkus.

O katalonai paniro į košmarą. Su 7 taškais „Barcelona“ atsidūrė 3 vietoje ir po Naujųjų metų žais UEFA Europos lygoje.

„Mes jaučiamės labai blogai. Esame labai sudėtingoje situacijoje. Patys sukūrėme šį jovalą ir dėl to labai skaudu“, – DAZN emocijų neslėpė „Barcelona“ saugas Sergio Busquetsas.

Paskutinį kartą „Barcelona“ grupių etapo barjero neįveikė dar 2000-aisiais, kai ekipą žemiau nustūmė „Leeds United“ futbolininkai. Nuo to laiko „Barcelona“ Čempionų lygoje triumfavo keturiskart.

Ispanų portalas „AS“ be gailesčio badė į „Barcelona“ pūlinius, komandą vadindami „pavargusiu tigru, kuris tingi medžioti gazelę.“

„Katalonai pjauna, ką pasėjo per pastaruosius kelis sezonus, o čia ryškus yra ir buvęs klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu. Kaip „Barcelona“ šitaip nusmuko? Gėdingas J.Bartomeu privedė klubą prie finansinės, ekonominės ir institucinės krizės, kurios dabar dar pagilės, nes ekipa liko be pinigų, gaunamų už patekimą į Čempionų lygos ketvirtfinalį“, – rašė goal.com.

BBC atkreipė dėmesį į buvusio Madrido „Real“ saugo Steve'o McManamo žodžius ir gebėjimą šioje situacijoje surasti „šviesos krislelį“. Pastarasis teigė, kad iškritimas į Europos lygą gali virsti gera istorija, nes tai reiškia, kad čia triumfavusi „Barcelona“ užsitikrintų vietą kito sezono Čempionų lygoje.

Šiuo metu Ronaldą Koemaną pakeitusios klubo legendos Xavi „Barcelona“ Ispanijos „Primera“ lygoje yra septinta.

„Mes nepatekome ne dėl šių rungtynių, bet dėl to, ką padarėme per kitas. Mes nebeesame tarp geriausių komandų Europoje“, – sakė „Barcelona“ gynėjas Ronaldas Araujo.

„Barcelona“ Čempionų lygos E grupėje iškovojo 7 taškus – abi pergalės pasiektos prieš visas dvikovas pralaimėjusią „Dynamo“ komandą. Vienerios lygiosios – prieš „Benfica“ futbolininkus.

Po 15 turų Ispanijos čempionate „Barcelona“ turi 6 pergales, 5 lygiąsias ir 4 pralaimėjimus. Vietą Čempionų lygoje garantuoja 1-4 vietos, tad septintojoje esantiems katalonams reikia gerokai pasispausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.