Siūlių pareikalavusi skandalingoji D. Beckhamo ir A. Fergusono istorija: trenerio asistentas nusprendė padėti tašką

Vienoje skambiausių futbolo pasaulio mįslių atsirado nauja dėlionės detalė. Buvęs „Manchester United“ trenerio asistentas Carlosas Queirozas pateikė savo tiesą apie tai, kas įvyko garsųjį vakarą, kai Anglijos futbolo legenda Davidas Beckhamas iš persirengimo kambario išėjo praskeltu antakiu.

 D.Beckhamas ir A.Fergusonas per „Manchester United“ treniruotę 1999 metų gegužės 25 dieną.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Beckhamas ir A.Fergusonas per „Manchester United“ treniruotę 1999 metų gegužės 25 dieną.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 12:09 PM

C.Quierozas tuo metu dirbo sero Alexo Fergusono asistentu. 79-erių škotas garsėjo savo kieta ranka ir pomėgiu rėkti ant žaidėjų. Istorijos, kaip A.Fergusonas priėjęs prie futbolininko išrėkia viską, ką galvoja jau yra įėjusios į futbolo metraščius.

Tačiau vienas incidentas – skambesnis už kitus. 2003 metų vasario 15 dieną po „Manchester United“ 0:2 pralaimėjo Londono „Arsenal“ futbolininkams Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės penktajame etape.

Ryanas Giggsas tuomet dar rezultatui esant 0:0 neišnaudojo tobulos progos, tačiau A.Fergusoną labiausiai nervino D.Beckhamo žaidimas. Pastarasis su treneriu sutarė ne itin gerai – tuo metu D.Beckhamas skambiai mėgavosi draugyste su tuometine grupės „Spice Girls“ nare ir dabar savo žmona Victoria Adams. Žvaigždės statusas atsiskleisdavo ir komandoje.

Pralaimėjimas „Arsenal“ komandai tarsi susprogdino ilgai besikaupusį pūlinį ir A.Fergusonas persirengimo kambaryje prie savo piktos žodžių tirados pridėjo dar vieną veiksmą – spyrė į ant žemės gulėjusi futbolo batelį. Šis pataikė tiesiai virš kairės D.Beckhamo akies. Jam prireikė net keleto siūlių.

„Kitą dieną istorija jau buvo spaudoje. Tai buvo viena tų dienų, kai klubo valdybai pasakiau, jog Davidas turi išeiti. Mano mintį mane žinantys valdybos nariai jau žinojo – tą pačią akimirką, kai „Manchester United“ žaidėjas nusprendžia, kad yra svarbesnis už trenerį, jis turi išeiti. Sakydavau: „Momentas, kai treneris praranda autoritetą, tu nebeturi klubo. Klubą valdo žaidėjai, o tu – bėdoje.“

Kalbama, kad dauguma žaidėjų tuo metu buvo šokiruoti, o kai kuriems reikėjo laikyti D.Beckhamą.

C.Queirozas įsitikinęs – A.Fergusonas nenorėjo sužaloti žaidėjo.

„Atėjo laikas pasakyti tiesą, – fourfourtwo.com sakė C.Quierozas. – Man yra sakę, kad jeigu A.Fergusonas būtų norėjęs pataikyti į D.Beckhamą, tas spyris turėtų būti neįtikėtinai vykęs. Aš tą dieną buvau persirengimo kambaryje, tad sudėliokime viską į savo vietas. Tai nebuvo geras spyris, nes batelis pirmiausia atsimušė į stalą ir tik tada skriejo į Davido pusę. Alexai, atsiprašau, bet tavo kairė koja nėra tokia gera kaip manai!“

D.Beckhamas galiausiai vasarą už apie 35 milijonus eurų buvo parduotas Madrido „Real“ klubui. Dalis už jį gautos sumos buvo skirti jaunojo Cristiano Ronaldo įsigijimui, o batelio spyrimo istorija apaugo įvairiausiais gandais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.