Anglijos čempionato lyderiai taškų nebarsto – „Chelsea“ tris taškus išplėšė paskutinę mačo minutę

Anglijos „Premier“ lygoje vyksta žūtbūtinė favoritų kova dėl aukščiausių vietų. Pirmąsias tris vietas užimantys klubai žengia beveik koja kojon ir šeštadienį visi lyderiai iškovojo pergales. Tiesiog per plauką dviejų taškų neprarado Londono „Chelsea“ ekipa.

„Chelsea“ ir „Leeds United“ žaidėjai po mačo susistumdė.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Chelsea“ ir „Leeds United“ žaidėjai po mačo susistumdė.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-11 19:16, atnaujinta 2021-12-11 21:58

Šeštąją pergalę iš eilės šeštadienį šventė „Manchester City“ – pirmenybių lyderiai šiaip ne taip susitvarkė su „Wolverhampton“ 1:0.

Tuo tarpu „Liverpool“ savo aikštėje kovojo su atsigaunančia Birmingamo „Aston Villa“ ir palaužė svečius 1:0 (0:0). Vienintelį įvartį nuo 11 metrų žymos 67 min. pelnė Mohamedas Salah.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai laimėjo jau penktą mačą iš eilės. Per juos pelnė 14 įvarčių, o praleido tik vieną. Liverpulio klubas yra įmušęs 45 įvarčius. Tai geriausias rezultatas lygoje.

„Liverpool“ vienintelė iš visų komandų yra pralaimėjusi tik sykį. „Aston Villa“ pastaruoju metu irgi atrodo solidžiai – iki šeštadienio paklupdė tris varžovus iš keturių.

Tuo tarpu „Chelsea“ Londone santykius aiškinosi su „Leeds United“. Tik teisėjo per pridėtą laiką skirtas 11 metrų baudinys išgelbėjo „aristokratus“ nuo lygiųjų – 3:2 (1:1). Pergalingą įvartį pelnė Jorginho.

Šiame mače iš viso buvo skirti trys 11 metrų baudiniai.

Iki šios akistatos „Chelsea“ iš viso buvo praleidusi tik šešis įvarčius.

Po rungtynių abiejų komandų žaidėjai rodė nepasitenkinimą vieni kitais ir prie šoninės linijos keli iš jų susistumdė. Vis dėlto konfliktą graitai apramino teisėjai ir klubų darbuotojai.

„Leeds United“ futbolininkai, užimantys 15-ąją poziciją, buvo nepralaimėję per tris pastaruosius turus. Jų sąskaitoje – 16 taškų.

Pergalę iškovojo ir šeštoje pozicijoje buvęs „Manchester United“ 1:0 (0:0) įveikė „Norwich City“. Pergalingą įvartį nuo 11 metrų žymos pelnė Cristiano Ronaldo 75 min. Tai buvo 165 komanda, kuriai įmušė Portugalijos futbolo žvaigždė.

Rungtynių rezultatai

Londono „Arsenal“ – „Southampton“ 2:0,

Londono „Chelsea“ – „Leeds United“ 3:2,

„Liverpool“ – Birmingamo „Aston Villa“ 1:0,

„Manchester City“ – „Wolverhampton“ 1:0,

„Manchester United“ – „Norwich City“ 1:0,

Londono „Arsenal“ – „Southampton“ 3:0.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.