Tris Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo legendas pagerbė LFF ordinais

Lietuvos futbolo federacijos būstinėje pagerbti trys nusipelnę Lietuvos futbolo asmenys, kuriems buvo įteikti LFF ordinai.

LFF apdovanojimai.<br> LFF nuotr.
LFF apdovanojimai.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

2021-12-13 09:08, atnaujinta 2021-12-13 09:15

Buvusiam Lietuvos futbolininkui bei treneriui Vytui Jančiauskui buvo įteiktas LFF II laipsnio ordinas, tuo tarpu buvusiam futbolininkui, Vilniaus „Žalgirio“ viceprezidentui ir buvusiam LFF rinktinių vadybininkui Leonui Mickui bei buvusiam Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkui ir pasaulio futbolo varžybų universiados laimėtojui Vidmantui Rasiukui buvo įteikti LFF III laipsnio ordinai.

Atsiimdamas ordiną V. Jančiauskas teigė, jog toks pagerbimas – geras būdas atsiminti nusipelniusius Lietuvos futbolo asmenis.

„Labai graži tradicija prisiminti praeitį, prisiminti žmones, kurie gražiausius savo gyvenimo metus atidavė futbolui. Kartais net sunku patikėti, kad dar yra išlikusi dokumentinė medžiaga. Gaila, nebėra centrinio „Žalgirio“ stadiono, bet ten susirinkdavo iki 18 tūkstančių žiūrovų, kai stadionas galėdavo talpinti 15 tūkstančių.

Ši tradicija turėtų gyvuoti ir gyvuoti, nes kito tokio panašaus moralinio pagerbimo turbūt ir nėra. Šis dalykas palaiko žmones, įprasmina jų nuveiktą darbą, kuris buvo atliktas didžiojoje gyvenimo dalyje“, – teigė jis.

L. Jančiauskui antrino ir L. Mickus. 

„Tikrai labai graži tradicija ir momentas, kada tokiame pagerbime prisimeni visą nueitą kelią. O kelias labai didelis – 50 metų futbole. Buvo visko – ir didelių pergalių, dabar gal yra šioks toks futbolo nuopuolis, bet norisi tikėti, kad ateina nauja karta, nauji žmonės ir ateis diena, kada atsigausime, reikia tik laiko ir kantrybės“, – sakė LFF III laipsnio ordiną gavęs L. Mickus.

Tuo tarpu V. Rasiukas teigė, jog už tokį įvertinimą jis gali dėkoti savo buvusiems komandos draugams, su kuriais jis kartu kovojo futbolo aikštėje.

„Norisi padėkoti futbolo federacijai, kad mūsų, senjorų, nepamiršo, tai širdį džiugina. Bet tai yra viso tada žaidusio kolektyvo nuopelnas, aš pridėjau tik dalelytę. Turiu dėkoti savo turėtam kolektyvui už tokį įvertinimą“, – teigė V. Rasiukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.