Tarp „Premier“ lygos klubų – ginčas dėl patekimo į Europos taurių turnyrus

Anglijos futbolo „Premier“ lygoje šeši klubai blokuoja susitarimus, kurie suvienodintų žaidimo sąlygas siekiant vietų Europos taurių turnyruose.

 „Chelsea“ ir dar penki klubai reikalauja privilegijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 „Chelsea“ ir dar penki klubai reikalauja privilegijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 8:31 PM, atnaujinta Dec 14, 2021, 8:34 PM

Prieš susitarimą pasisako šeši didžiausi Anglijos klubai – Londono „Arsenal“, „Chelsea“, „Tottenham Hotspur“, „Liverpool“, „Manchester United“ ir „Manchester City“.

„Didžiojo šešeto“ klubai nori, kad kvalifikacija į Europos taures būtų grindžiama ne tik konkretaus sezono sportiniais rezultatais, bet ir istoriniais pasiekimais.

Tai reikštų, kad, pavyzdžiui, ketvirtąją vietą lygoje užėmęs „West Ham United“ gali nežaisti Čempionų lygoje, nes jo vietą užimtų klubai iš „didžiojo šešeto“.

„Arsenal“, „Chelsea“, „Tottenham“, „Liverpool“, „Manchester United“ ir „Manchester City“ atstovai teigia, kad idėja kilo po derybų su UEFA žlugus Superlygos projektui.

Visi šeši klubai dalyvavo projekte, kuris žlugo kitą dieną po jo įkūrimo, tačiau klubai turėjo gauti keletą pažadų iš UEFA.

Vienas iš jų buvo Europos taurių kvalifikacinė sistema pagal klubų reitingą. Tai padėtų milžinams po nesėkmingų sezonų žaisti Čempionų lygoje ir Europos lygoje.

Neseniai vykusiame susitikime vienas iš „didžiojo šešeto“ klubų atstovų įrodinėjo, kad „Premier“ lygoje reikia panašių sprendimų kaip Urugvajuje, kur iškritimas skaičiuojamas pagal tris sezonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.