„Premier“ lygoje – aliarmas dėl COVID-19 atakos: klubų treneriai situaciją vertina skirtingai

Anglijos futbolo „Premier“ lygos komandų treneriai reikalauja reaguoti į pandeminę situaciją klubuose. „Tikriausiai nėra teisingas dalykas stabdyti lygą, bet turime būti lankstesni su tvarkaraščiu“, – pareiškė „Liverpool“ treneris Juergenas Kloppas.

J.Kloppas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Kloppas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2021, 3:24 PM, atnaujinta Dec 18, 2021, 3:43 PM

Šį savaitgalį penkerios iš 10 rungtynių buvo atidėtos dėl COVID-19.

Galų gale, tai neveikia, tai kur ta nauda? – sakė „Liverpool“ treneris Juergenas Kloppas.

Ataskaitų duomenimis, tik 49 proc. „Premier“ lygos žaidėjų paskiepyti dviem vakcinos nuo koronaviruso dozėmis.

Panika Anglijos prasidėjo nuo Europos konferencijų lygos rungtynių tarp „Tottenham Hotspur“ ir „Rennes“ atšaukimo.

Vis daugėjant naujų koronaviruso atvejų lygos valdžia paskelbė, kad atidedamos rungtynes „Tottenham Hotspur“ – „Brighton“, „Brentford“ – „Manchester United“, „Watford“ -„Burnley“ ir „Leicester City“ – „Tottenham Hotspur.

Jau žinoma, kad šeštadienį nepamatysime rungtynių „Manchester United“ – „Brighton“, „Southampton“ – „Brentford“, „Watford“ -„Crystal Palace“ ir „West Ham United“ -„Norwich City“.

Ar „Premier“ lyga turėtų atšaukti rungtynes? Trenerių nuomonės išsiskiria.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida ketvirtadienį pranešė, kad 42 iš 3805 praėjusią savaitę atliktų testų buvo teigiami. Tai aukščiausias rezultatas „Premier“ lygoje nuo pandemijos pradžios.

Treneriai pyksta, kad dėl daugybės atvejų negali pasinaudoti visomis savo komandos galimybėmis.

„Brentford“ klubas pasinaudojo galimybe atidėti rungtynes ​​ir dėl to susisiekė su atitinkamomis „Premier“ lygos institucijomis. Per pertrauką žaidėjai turės laiko atsigauti.

Tačiau ne visi sutinka atšaukti tik kai kurių lygos komandų rungtynes.

„Nemanau, kad visi nori, kad pusė rungtynių būtų žaidžiama, o pusė – ne. Lyga turi būti nuosekli. Reikia priimti sprendimą dėl lygos vientisumo“, – sakė Eddie Howe'as, „Newcastle United“ vadovas, kurį cituoja BBC.

„Everton“ treneris Rafaelis Benitezas pabrėžė, kad svarbiausias aspektas yra „žmogaus sveikata“.

Tarp minėtų 42 asmenų yra ne tik futbolininkų, bet ir Anglijos klubų darbuotojų. Ar rungtynių atšaukimas šiame turnyro etape turėtų teigiamos įtakos užsikrėtimo rodikliui?

„Nematau jokios naudos iš „Premier“ lygos rungtynių atšaukimo, nes kai grįšime, bus taip pat. Jei tai reikštų, kad virusas išnyks, aš pirmas viską užrakinčiau ir pats namuose laukčiau, kol jis išnyks.

Londono „Chelsea“ pastarosiomis dienomis taip pat buvo paveikta koronaviruso. Teigiamas testas buvo patvirtintas Romelu Lukaku, Timo Werneriui, Callumui Hudsonui-Odoi. Nepaisant to, klubo valdžia rungtynių atidėti neketina.

„Nė sekundės to neaptarėme. Kitos rungtynės atšauktos, mūsų – ne, todėl turime padaryti viską, kad jas laimėtume. Aš net nežinau taisyklių ir man neįdomu jas žinoti, aš tiesiog ruošiu savo komandą“, – sakė treneris Thomas Tuchelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.