„Liverpool“ treneris J. Kloppas įsiuto dėl neskiepytų žaidėjų: tokiems nėra vietos jo komandoje

Anglijos futbolo „Premier“ lygoje pastarosios dienos paženklintas dideliais COVID-19 infekcijų protrūkiais beveik visuose klubuose. Reaguodamas į tai „Liverpool“ treneris Juergenas Kloppas nusprendė daryti viską, kad nenutiktų jo klube.

 J.Kloppas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Kloppas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 8:59 AM, atnaujinta Dec 20, 2021, 9:13 AM

Vokietis paskelbė, kad neįsileis į komandą nė vieno žaidėjo, kuris nepaskiepijęs nuo COVID-19.

Anksčiau skelbtais duomenimis, iki „Premier“ lygoje paskiepyti tik apie 50 proc. žaidėjų.

Didžiulė koronaviruso banga užklupo Angliją prieš pat Kalėdas. Keletą „Premier“ lygos rungtynių teko atidėti dėl didelio patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičiaus, o tai gali apsunkinti artimiausių savaičių tvarkaraštį.

„Jei žaidėjas nėra paskiepytas, jis tampa nuolatine grėsme – nors to ir nenori, tačiau taip yra. Ir tada turime ieškoti kitų žaidėjų.

Priešingu atveju jam tektų eiti persirengti į kitą rūbinę, valgyti kitoje valgykloje, vykti į rungtynes kitu autobusu“, – komentavo vokiečių treneris.

„Liverpool“ strategas pareiškė, kad nenori komandoje neskiepytų žaidėjų.

„Organizaciniu požiūriu, jei reikia laikytis protokolų, visi vienu metu turėtų būti izoliuoti. Po kelionių Europos taurėse tokiam futbolininkui reikėtų karantino. Turime apie tai pagalvoti. Todėl, jei norėsime įsigyti naują futbolininką, bus labai svarbu, ar jis bus paskiepytas“, – pridūrė jis.

Vokietis teigė, kad visi „Liverpool“ žaidėjai ir klubo treniruočių bazės darbuotojai passikiepijo dviem vakcinos dozėmis ir šiuo metu laukia trečios.

Kiti „Premier“ lygos klubai, kuriuos ištiko pandemija, planuoja imtis panašių veiksmų.

Tokiais žingsniais siekiama išvengti tolesnių čempionato prastovų dėl itin įtempto rungtynių grafiko, tačiau NBA situacija rodo, kad jokių garantijų nėra ir paskiepijus beveik visus žaidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.