Jaunų saugų duetas lieka A lygos čempionų gretose

Vienas perspektyviausių Lietuvos futbolininkų Gustas Jarusevičius atsispyrė vilionėms iš užsienio ir pasirinko likti Vilniuje pratęsiant sutartį su „Žalgiriu“.

Matas Vareika.<br>E.Žaldario nuotr.
Matas Vareika.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Jarusevičius.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Jarusevičius.<br>E.Žaldario nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

fkzalgiris.lt

Dec 23, 2021, 3:05 PM

Po sėkmingo sezono pasibaigus kontraktui 18 metų žaidėjas turėjo pasiūlymų iš Kroatijos, Škotijos, lankėsi peržiūrose Italijoje, tačiau apsisprendė karjerą tęsti Vilniuje.

„Nauja sutartis prideda daug motyvacijos toliau tobulėti, siekti savo tikslų, įrodinėti, kad galiu žaisti čempionų komandoje. Visgi „Žalgiris“ yra numeris vienas klubas Lietuvoje, – kalbėjo G.Jarusevičius. – Sprendimą nulėmė ir mano pačio norai, ir kitų žmonių patarimai. Pasitariau ir su tėvais, vyresniais komandos nariais, kitais pažįstamais futbolininkais. Kalbėjau ir su treneriu Vladimiru Čeburinu. Jis man patiko, noriu su juo dirbti toliau. Apsisprendžiau likti Vilniuje, siekti komandinių tikslų su „Žalgiriu“.

Universalus saugas šiais metais įsitvirtino „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje ir buvo vienas dažniausiai po keitimo aikštėje pasirodžiusių žaidėjų. Jo sąskaitoje – 20 rungtynių ir 3 įvarčiai „Optibet A lygoje“, 4 pasirodymai LFF taurėje.

Intensyviame sezone alytiškis taip pat sužaidė 10 rungtynių ir įmušė 3 įvarčius Pirmoje lygoje, atstovavo klubo jaunimo komandai UEFA Jaunimo lygos turnyre bei šalies U-19 ir U-21 rinktinėms.

„Sezonas asmeniškai buvo geras: žaidžiau daug, mušiau įvarčius, atlikau rezultatyvių perdavimų. Norisi įrodinėti, kad galiu žaisti, mušti dar daugiau. Komandai irgi sezonas buvo geras, tapome čempionais, laimėjome taurę. Gaila, kad nepatekome į UEFA turnyrų grupes, trūko vieno žingsnelio, – teigė G.Jarusevičius. – Tikiuosi kitąmet toliau žaisti gerai, stabiliai ir padėti komandai laimėti, su komanda siekti laimėti visus trofėjus ir patekti į Europos taurių grupių etapą.“

G.Jarusevičius „Žalgiriui“ atstovauja nuo 2019 metų.

Pastaruosius pora sezonų traumų persekiotas Matas Vareika gaus dar vieną galimybę „Žalgirio“ komandoje – Vilniaus klubas ir 21 metų saugas pasirašė naują sutartį. M.Vareika su „Žalgirio“ komanda ruošis ketvirtam sezonui iš eilės.

Į Vilnių iš Jonavos kilęs futbolininkas atvyko 2019 metais.  Pirmąjį savo sezoną „Optibet A lygoje“ techniškas ir greitas krašto saugas sužaidė 23 rungtynes, įmušė 4 įvarčius ir greitai užsitarnavo komandos aistruolių simpatijas.

Pernai ir šiemet futbolininką iš rikiuotės ilgam išvedė traumos. Praėjusį sezoną jis sužaidė 8 rungtynes „Optibet A lygoje“, o šiemet čempionate pasirodė 2 kartus, dar 7 kartus rungtyniavo Pirmoje lygoje.

Metų pradžioje M.Vareika taip pat buvo kviestas į šalies jaunimo (U-21) rinktinę.

„Paskutiniai dveji metai dėl traumų buvo visai nenusisekę. Šiemet gegužę lūžo pėda, taip ir nepavyko atsigauti iki sezono pabaigos, kol galiausiai teko daryti operaciją. Po jos pėda jau sugijo, tačiau dar laukia reabilitacija, fizinis atsistatymas. Svarbu neforsuoti, ir žingsnis po žingsnio grįžti į aikštę pilnai pasiruošus. Tikiuosi sugrįžęs priminti apie save iš gerosios pusės. Žinau, kad viskas neįvyks greitai, bet esu apsiginklavęs kantrybe ir pasiruošęs labai sunkiai dirbti, kad viskas pavyktų“, – kalbėjo M.Vareika.

Jis didelę dalį sezono komandos žaidimą stebėjo iš šalies, neturėjo galimybės ir dalyvauti komandai iškovojant čempionų taurę.

Nepaisant to, futbolininkas džiaugėsi kartu su „Žalgiriu“ ir ypač žavėjosi vieno komandos draugo progresu.

„Buvo smagu žiūrėti į čempionišką komandą. Sezono pabaigoje buvome žvėriškos formos. Labai patiko stebėti Hugo Videmonto žaidimą, kaip jo žaidimas vis gerėjo. Mačiau jį klube nuo pirmosios dienos. Tokio šuolio, kokį padarė jis per pustrečių metų, nesu matęs. Įdomu, kaip jo karjera klostysis toliau, nes tai aukščiausio lygio žaidėjas“, – vertino M.Vareika, kuris kaip ir prancūzas labiausiai mėgsta žaisti krašto saugo pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.