Revoliucija „Premier“ lygos tribūnose – sirgaliai to laukė nuo 1994 metų

Anglijos futbole – dideli pokyčiai „Premier“ lygis varžybose grįžta britų mėgstamos stovimos vietos sirgaliams, kurie to laukė 28 metus.

 Sirgaliai galės stovėti arba sėdėti.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Sirgaliai galės stovėti arba sėdėti.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 10:58 AM, atnaujinta Jan 4, 2022, 11:00 AM

Sekmadienį vyksusiose Londono „Chelsea“ ir „Liverpool“ rungtynėse sirgaliai jau galėjo užimti savo vietas sektoriuose, kuriuose jie gali stovėti, o ne sėdėti.

Tai buvo pirmasis kartas nuo 1994 metų, kai buvo uždrausti stovintiems sirgaliams skirti sektoriai.

Apie šiuos pokyčius buvo pranešta praėjusių metų spalį, tačiau naujosios taisyklės galioja nuo 2022 metų sausio 1 dienos.

Vis dėlto ir stovimuose sektoriuose turi būti kėdės, kad prireikus jomis būtų galima naudotis. Jos taip pat skirtos padėti žmonėms su negalia.

„Nuolat deklaravome savo norą bendradarbiauti su sirgaliais ir futbolo klubais saugių stovimų vietų tema. Dabar, remdamiesi daugybe tyrimų, turime konkrečių priežasčių manyti, kad užtvaromis apsaugoti sektoriai leis tinkamai užtikrinti saugumą.

2022 metų sausis yra tinkamas laikas žengti kitą žingsnį į priekį. Kviečiame klubus dalyvauti mūsų projekte“, – prieš kelias savaites sakė Didžiosios Britanijos sporto ministras Nigelas Huddlestonas.

Kodėl 1994 m. buvo atsisakyta stovimų sektorių? Draudimas buvo įvestas dėl tragedijos, įvykusios devintajame dešimtmetyje.

1985 metais Briuselyje įvyko garsioji Heyselio tragedija, kai spaudžiant sirgaliams įgriuvo betoninė siena, dėl kurios žuvo 39 Turino „Juventus“ sirgaliai.

1989 metais įvyko Hilsboro tragedija, kai žuvo beveik šimtas „Liverpool“ sirgalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.