„El Clasico“ baigėsi „Real“ sėkme – Madridas 100-ąjį kartą įveikė „Barcelona“ ir pateko į Supertaurės finalą

Ispanijos Supertaurės pusfinalyje Saudo Arabijos sostinėje Rijade trečiadienį susikirto dviejų nesutaikomų priešų – Madrido „Real“ ir „Barcelona“ keliai. Ir jau penktą kartą iš eilės tarpusavio „El Clasico“ akistatą laimėjo karališkasis „Real“, įveikęs katalonus po pratęsimo 3:2 (1:1, 2:2) bei po metų petraukos vėl patekęs į Supertaurės finalą.

K. Benzema ir Vinicius duetas nukalė dar vieną Madrido "Real" pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K. Benzema ir Vinicius duetas nukalė dar vieną Madrido "Real" pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karimas Benzema<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karimas Benzema<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2022, 12:21 AM, atnaujinta Jan 14, 2022, 11:55 AM

Tai buvo jau 248-asis kartas, kai komandos žaidė viena prie kitą, ir „Real“ šįkart šventė jubiliejinę 100-ąją pergalę. Tuo tarpu „Barcelona“ gali pasigirti 96 pergalėmis prieš Madridą, o lygiosiomis baigėsi 52 rungtynės. „Real“ į katalonų vartus pelnė 415 įvarčių, o „Barca“ – 404.

Tai jau penktasis kartas iš eilės, kai „Real“ įveikia „Barcelona“ – maža to, pastarąjį kartą „El Clasico“ „Barcelona“ buvo laimėjusi tik 2019 metų kovą, tad katalonai negali įveikti karališkojo klubo jau trejus metus.

Pirmasis rungtynių įvartis krito įpusėjus pirmajam kėliniui, kai 25 minutę išvestas smūgiui Vinicius Junioras pelnė įvartį.

„Barcelona“ sulaukė savo šanso ir dar prieš pertrauką išlygino rezultatą – 41 min. pasižymėjo Luukas de Jongas.

Po poilsio abi komandos antrame kėlinyje stengėsi būti budresnės, nors kamuolį dažniau valdė „Barcelona“. 72 minutę po rikošeto kamuolys atsidūrė ties Karimu Benzema ir prancūzas smūgiu į tuščius vartus išvedė savo komandą į priekį 2:1.

Bet ir tuomet katalonai neaprimo: Ansu Fati 83-ąją minutę tiksliu smūgiu galva nuginklavo Madrido vartininką ir vėl atstatė šioje dvikovoje pusiausvyrą 2:2.

Komandoms per pagrindinį rungtynių laiką nugalėtojo išsiaiškinti nepavyko, todėl teko žaisti pratęsimą.

Ir lemiamą žodį tarė Federico Valverde, kuris dar 82 min. pakeitė Luką Modričių – jis 98-ąją minutę puikiu smūgiu nukreipė kamuolį į kairįjį vartų kampą ir vėl išvedė „Real“ ekipą į priekį 3:2.

„Real“ pateko į Ispanijos Supertaurės finalą, kuriame susitiks su Bilbao „Athletic“ ir Madrido „Atletico“ poros nugalėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.