T. Tuchelis nežada nuolaidžiauti R. Lukaku atžvilgiu: „Dešimt žaidėjų neturėtų taikytis prie vieno“

Londono „Chelsea“ treneriui Thomasui Tucheliui ir toliau tenka sukti galvą, kaip tinkamai išnaudoti 115 mln. eurų kainavusį belgą Romelu Lukaku.

 R. Lukaku ir T. Tuchelis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 R. Lukaku ir T. Tuchelis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-17 22:53

28-erių puolėjas sunkiai įsipaišo į vokiečio schemas ir per 22 rungtynes pelnė tik 8 įvarčius, tačiau strategas nežada taikytis prie puolėjo norų ir taktinių schemų keisti nesiruošia. Prieš rungtynes su „Brighton“ T.Tucheliui buvo užduotas klausimas, ar nereikėtų pakeisti taktikos, norint gauti šimtaprocentinį potencialą iš R.Lukaku.

„Aš manau darome viską, kad padėtume jam (R.Lukaku). Tačiau manau, kad tai blogas klausimas, nes jis fokusuojasi ties vienu žaidėju. Jis yra vienas pagrindinių futbolininkų ir mes norime kad jis tokiu būtų. Mes taip elgiamės su kiekvienu futbolininku. Tai yra komandinis sportas ir jame 10 žaidėjų neturėtų taikytis prie vieno. Tai ne „Chelsea“, ir tai ne futbolas. Kiekvienas žaidėjas dirba dėl komandos. Tai yra pagrindinis futbolo principas ir jis nesikeis“, – savo sprendimus komentavo T.Tuchelis.

Belgo sugrįžimas į „Chelsea“ buvo pasitiktas pozityviai ir į R.Lukaku buvo dedamos didelės viltys. Tačiau puolėjo žaidimas netenkina nei sirgalių, nei komandos.

Situacija tarp futbolininko ir komandos negerėjo, kai R.Lukaku duodamas interviu nusprendė prisipažinti, jog trokšta sugrįžti į savo buvusį – Milano „Inter“ klubą.

Sulaukęs neigiamos reakcijos R.Lukaku atsiprašė Londono „Chelsea“ ekipos bendruomenės. Ši, belgo džiaugsmui, atsiprašymą priėmė.

T.Tuchelis taip pat nusprendė ir apginti R.Lukaku demonstruojamą žaidimą.

„Jis yra vienas pagrindinių mūsų žaidėjų, tad jis automatiškai gauna papildomo spaudimo, tačiau niekas jam neduoda daugiau spaudimo, nei jis pats sau. Reikia surasti aukso viduriuką tarp lūkesčių, spaudimo ir atsipalaidavimo, kad galėtum žaisti geriausią futbolą. Reikia rasti taiką savyje ir aikštelėje žaisti atsipalaidavus“, – kalbėjo „Chelsea“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.