Po LFF apdovanojimų viešai niekinamas A. Pukelis prakalbo apie vykdomą puolimą: „Stebiuosi, kad parduotuvėje man vis dar parduoda duoną“

Uraganas viešoje erdvėje po sausio 31-ąją dieną Vilniuje vykusios Lietuvos futbolo federacijos geriausiųjų žaidėjų ir trenerių apdovanojimo ceremonijos ir toliau išlieka dėmesio centre. Ir jo epicentre yra verslininkas bei LFF Vykdomojo komiteto narys Arūnas Pukelis, kuris per ceremoniją sakė kalbą bei įteikė geriausiojo moterų trenerio apdovanojimą. Iškart po jo ne vienas šalies ministras pasibaisėjo LFF žingsniu – apie prieštaringai vertinamą ir baustą verslininką pasisakė ne tik Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždienienė, bet ir Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos futbolo apdovanojimuose<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos futbolo apdovanojimuose<br>R. Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF apdovanojimų ceremonija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Pukelis sulaukė padidinto dėmesio.<br>lrytas.lt montažas.
Arūnas Pukelis sulaukė padidinto dėmesio.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 2:32 PM, atnaujinta Feb 3, 2022, 3:57 PM

Po šių politikų žodžių ir viešos kritikos LFF atžvilgiu, Lietuvos futbolo federacijos vadovai atkirto, kad toks ministrės pasisakymas yra „grubus kišimasis į federacijos veiklą“ ir pasiūlė dar kartą susipažinti su veiklos ataskaitomis.

LFF taip pat priminė, kad A.Pukelio teistumas yra išnykęs, todėl ir jis atitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimus.

Savo poziciją taip pat išreiškė ir pats A.Pukelis, kuris pateikė portalui lrytas.lt poziciją, kurioje tikina, kad dabar prieš jį vyksta informacinio smurto kampanija.

„Po pirmadienį įvykusios Lietuvos futbolo federacijos apdovanojimų teikimo ceremonijos sulaukiau daugybės žiniasklaidos prašymų įvertinti politikų pasisakymus apie federaciją ir apie mane. Mano vertinimas paprastas: dvejus metus sistemingai vykdomas viešas puolimas prieš mane duoda savo vaisių, – tikina A.Pukelis. -

Dvejus metus vykdomos informacinio smurto kampanijos rezultatas aiškus: aukščiausi Lietuvos politikai organizacijai, kurioje dirbu, įsakmiai nurodo, kad „vienintelis teisingas kelias yra atsiriboti nuo tokių veikėjų“, nes aš „esu turėjęs problemų su teisėsauga“, o tai yra „nuolat pažymima žiniasklaidoje“.

Primenama nuolat vienoje žiniasklaidos priemonėje, vieno konkretaus asmens, turinčio aiškų piniginį interesą. Už savo praeities klaidas jau atsakiau pagal įstatymus, dirbu darbą ir einu visuomenines pareigas.

Nei iš valstybės institucijų, nei iš federacijos nesu gavęs absoliučiai jokių priekaištų dėl savo darbo, todėl viešus politikų pareiškimus, neva vien mano buvimas federaciją daro „nepatikimą ir neskaidrią“, galiu vertinti tik kaip prieš mane vykdomos informacinio smurto kampanijos rezultatą ir kaip viešą spaudimą teismams, nagrinėjantiems ginčus dėl viešai apie mane skleidžiamos informacijos.

Kai kurių politikų nuomone, dėl to, kad „esu turėjęs problemų su teisėsauga“, turėčiau visam laikui pasitraukti iš bet kokių pareigų, nedalyvauti jokiuose viešuose renginiuose, o man bet kokias paslaugas teikę – kad ir mokę kalbos – asmenys taip pat yra amžiams susitepę. Stebiuosi, kad parduotuvėje man vis dar parduoda duoną.

Kartu tikiu, kad vis daugiau žmonių supranta, kokią iš tiesų galią turi nuomonės formuotojai, ir vis kritiškiau vertina šių veikėjų kalbėjimo tikslus. Taip pat noriu tikėti, kad politikų raginimai pasmerkti konkrečius žmones teisinėje valstybėje netaps norma.

Kaip ne kartą minėjau, visus politikus, turinčius bet kokių klausimų apie mano darbą LFF nuo išrinkimo eiti konkrečias pareigas iki šios dienos, šiuos klausimus raginu būtinai užduoti (man ar Federacijai, o ne savo FB auditorijai), pažadu konkrečiai ir aiškiai į juos atsakyti.“

Lrytas.lt primena, kad ŠMS ministrė J.Šiugždinienė viešai išreiškė nepasitenkinimą pirmadienį vykusių apdovanojimų metu ant scenos pamačiusį A.Pukelį.

„Pasisakau ir pasisakysiu už skaidrumą sporto šakų federacijose, todėl man nepriimtinas ir nesuprantamas kai kurių federacijų elgesys.

Vakar Lietuvos futbolo federacijos surengtuose geriausių žaidėjų apdovanojimuose ant scenos lipo ir vieną apdovanojimų įteikė Arūnas Pukelis. Tai rodo, kad šis asmuo, kaip nuolat pažymima žiniasklaidoje, turėjęs problemų su teisėsauga, tebeturi didelę įtaką Lietuvos futbolo federacijoje.

Tai visuomenėje kelia daug klausimų dėl pasitikėjimo ir skaidrumo pačia federacija. Labai gaila, kad federacijos vadovai to nesupranta ir taip patys kenkia futbolo įvaizdžiui ir ateičiai“, – pareiškė ministrė išplatintame pranešime.

J.Šiugždinienė kreipėsi į LFF vadovus apgailestaudama, kad federacijai buvo skirtas 2022 m. finansavimas.

„Gerbiami Lietuvos futbolo federacijos vadovai, kiek dar abejonių ir nepasitenkinimo visuomenėje turės pasėti tokie jūsų veiksmai, kol pagaliau suprasite, kad vienintelis teisingas kelias yra atsiriboti nuo tokių veikėjų? Tokių veiksmų toleruoti negaliu.

Lietuvos futbolo federacijai finansavimas buvo skirtas vadovaujantis teisės aktuose numatytais kriterijais. Tačiau visi suprantame, kad yra svarbūs ne tik kriterijai, bet ir federacijos vadovų elgesys visuomenėje, kuris formuoja federacijos įvaizdį.

Federacija turi pasitvirtinusi Etikos kodeksą, tačiau jo nuostatos, matyt, tik popieriuje. Visiems taikome ir taikysime griežtus skaidrumo reikalavimus.

Visoms sporto šakų federacijoms jie vienodi. Jeigu nesilaikoma reikalavimų, sporto šakos federacija turi susitaikyti su pasekmėmis. Visuomenė turi teisę žinoti, kur naudojamos sporto federacijoms skirtos lėšos ir kad jos naudojamos pagal paskirtį“, – teigiama ministrės pareiškime.

Pirmadienį portalui lrytas.lt ministrės patarėjas Dainoras Lukas patvirtino, kad ministrė kalbėdama apie LFF turėjo omenyje apie moralinius, o ne finansinius aspektus.

Todėl finansinių pasekmių LFF sulaukti neturėtų.

„Finansavimas yra skiriamas pagal teisės aktus numatytus kriterijus. Jeigu kriterijai yra tinkami – lėšos yra gaunamos.

Šiuo atveju, kai kalbama apie LFF, turima omenyje ne lėšų skirstymą, etiką ir moralę.

Futbolo federacija teisiškai atitinka visus reikalavimus ir dėl šios priežasties gauna lėšas“, – kalbėjo D.Lukas.

Jis taip pat pridūrė, kad ministrė norėtų, jog tokie žmonės kaip A.Pukelis nedirbtų LFF.

„Šio asmenis buvimas ir jo akivaizdi įtaka federacijai kelia daug klausimo dėl pasitikėjimo ir skaidrumo“, – teigė ministrės patarėjas.

Savo nepasitenkinimą švente feisbuke išreiškė ir krašto apsaugos ministras A.Anušauskas.

„Apdovanojimai iš futbolo Šviniaus rankų. Tiesiogiai. Įjungiau ir išjungiau. Kriminalinio šleifo legalizavimas. Nejaučia nei skonio, nei kvapo. Bet tai ne Covido virusas“, – socialinėje erdvėje rašė ministras.

Jam pritarė ir į ne vieną konfliktą su LFF įsivėlęs tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

„Gauti apdovanojimą iš Šviniaus? Spausti jo purviną ranką, lankstytis ir šypsotis? Tikrai gėdinga, nors ne visiems. LFF tai didelė garbė.

Jaučiu, kad ne tik jiems, bet ir kai kuriems politikams. Šiek tiek palaukit ir pamatysit“, – savo nepasitenkinimą reiškė S.Malinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.