UEFA atlyžo – nekovos su „Šampinjonų lygos“ picos gamintoju

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) nusprendė nepersekioti ir nekelti jokių teisminių ieškinių Vokietijos picerijai, kuri savo klientams siūlo grybų picą, kuri pavadinta „Šampinjonų lyga“.

 Picerija neišsigando UEFA<br> isntagram.com
 Picerija neišsigando UEFA<br> isntagram.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 11:23 AM

Tai yra aiški asociacija į UEFA rengiamą prestižiškiausią Europos futbolo turnyrą „Champions league“.

UEFA patvirtino, kad Vokietijos atstovas, ginantis šios organizacijos futbolo prekių ženklų teises šalyje, išsiuntė laišką Gyseno picerijos „Pizza Wolke“ savininkams, kuriame nuo visos Europos futbolo organizacijos pagrasino „ilgomis teisinėmis procedūromis“, jei nebus pakeistas picos – „Šampinjonų lyga“ pavadinimas, skelbia BBC.

Tačiau picerijos savininkas šios niūrios perspektyvos neišsigando: apie UEFA pretenzijas jam ir picai jis prabilo savo socialiniuose tinkluose – pareiškė, kad labai myli futbolą, turnyrą, todėl ir pavadinimo keisti neketina.

Po kurio laiko UEFA atsiuntė pranešimą, kad ji atsisako savo reikalavimų ir paskelbė, kad yra „pasirengusi taikiai gyventi“ su „Šampinjonų lyga“.

„Atrodo, kad kai kuriems žmonėms norėtųsi, kad ši istorija plėstųsi ir augtų kaip grybai po lietaus, – sakoma Europos futbolo asociacijos pranešime. – Žinoma, UEFA atsakingai rūpinasi savo intelektualios nuosavybės apsauga, tačiau šiuo atveju galima kalbėti apie mūsų atstovo kur kas perdėtą kruopštumą ir skubotus veiksmus apsaugant prekinį ženklą“.

Po šio laiško „Pizza Wolke“ direktorius džiugiai paskelbė apie pergalę savo socialiniame tinkle instagram ir pranešėm jog „Šampinjonų lygos“ pica lieka valgiaraštyje.

„Pizza Wolke“ gamina savo picą, parduoda ją tiek savo restorane, tiek prekybos centruose visoje Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.