Aikštės generolės pareigas „Gintros“ ekipoje užims Vokietijos pilietybę turinti amerikietė Athena Kuehn

Po Dovilės Gailevičiūtės išvykimo rungtyniauti į Italiją Šiaulių „Gintros“ komandos centro saugių pozicijoje atsivėrusią spragą užpildys 22-ejų metų amerikietė, turinti Vokietijos pasą, Athena Kuehn.

 A. Kuehn.<br> fkgintra.lt nuotr.
 A. Kuehn.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkgintra.lt

Feb 9, 2022, 9:20 PM

Iš vieno garsiausių JAV miestų Las Vegaso kilusi futbolininkė jau spėjo debiutuoti komandos gretose praėjusį savaitgalį vykusiose Žiemos taurės rungtynėse. Aikštės generolės funkcijas perėmusi žaidėja debiutą vertina saikingai, bet atsakomybės, kurią teks atlaikyti viso sezono metu nesibaido.

„Puikiai suprantu, kad nuo centro saugo pozicijoje rungtyniaujančio žaidėjo priklauso ir komandos gynyba, ir žaidimo organizavimas, ir atakos. Jeigu pavyksta sėkmingai sujungti šias grandis, vadinasi centro saugas savo darbą atlieka gerai. Kol kas mes dar turime viena kitą pažinti, suprasti, todėl normalu, kad rezultatai dar kurį laiką nebus mūsų tikrojo pajėgumo atspindys“ – įspūdžiais po pirmųjų rungtynių Lietuvoje dalijosi „Gintros“ naujokė.

170 cm ūgio futbolininkė į Šiaulius atvyko iš Kolorado „Pride“ ekipos, kurioje rungtyniavo pastaruoju metu. Ten rungtyniauti ji persikėlė vos baigusi studijas Minesotos universitete. Nors A.Kuehn gimė ir augo JAV, jos seneliai – Vokietijos piliečiai, šiuo metu gyvenantys JAV, todėl jos santykis su šia Europos valstybe tikrai nėra tolimas.

„Vokietijoje turiu daug giminių. Nors mano seneliai jau senokai emigravo į JAV, jie iki šiandien puikiai bendrauja vokiečių kalba. Tiesą pasakius, kiekvieną sekmadienį turime šeimos pietus ir kartais net nepastebiu kuomet mano tėtis su seneliais pradeda bendrauti vokiečių kalba. Pati šios kalbos nesu gerai įvaldžiusi, suprantu tik pagrindinius žodžius ir frazes“, – atviravo futbolininkė.

Stipriausiomis savo žaidimo pusėmis amerikietė įvardina kamuolio kontrolę, žaidimo skaitymą ir darbo etiką, atsidavimą.

„Nors individualūs pasirodymai visada ypatingai žavi visus žiūrovus, man labiau patinka kombinacinės atakos. Žinoma, mėgstu ir pati pelnyti įvarčius, tačiau ne mažiau džiaugiuosi atlikusi rezultatyvų perdavimą. Svarbiausia, kad kuo greičiau viena kitą pažintumėme ir galėtumėme kartu siekti užsibrėžtų komandos tikslų“, – kalbėjo A.Kuehn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.