Prisikalbėjęs ir savo žaidimu sirgalius liūdinantis R. Lukaku sulaukė auksinės progos reabilituotis

Sunkius laikus išgyvenantis Londono „Chelsea“ puolėjas Romelu Lukaku Abu Dabyje sulaukė auksinės progos reabilituotis ir įrodyti tiek treneriams, tiek fanams, jog jis yra vertas būti pagrindiniu Londono klubo žaidėju.

 R. Lukaku.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R. Lukaku.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 7:19 PM

Abu Dabyje vykstančioje FIFA pasaulio klubų taurėje trečiadienį 1:0 įveikė Rijado „Al-Hilal“ ekipą, o vienintelį rungtynių įvartį 32-ąją minutę pelnė R.Lukaku.

Paskutiniu metu daug kritikos dėl savo žaidimo sulaukiantis belgas visų rungtynių metu spaudė varžovus ir buvo bene svarbiausias vakaro žaidėjas.

Londono „Chelsea“, nepaisant to, jog Abu Dabyje rungtyniauja be namuose likusio, koronavirusu apsikrėtusio vyriausiojo trenerio Thomaso Tuchelio, išlieka ryškiais favoritais laimėti čempionatą.

Trenerį pavaduojantis asistentas Zsoltas Lowas teigė, kad žaidėjai pertraukos metu sulaukė skambučio iš T.Tuchelio ir jo padrąsinimų.

„Turėjome gerą pokalbį. Thomas turėjo tokią pačią nuomonę kaip ir aš, jog buvome per daug įsitempę ir dėl to praradome daug lengvų kamuolių. Pasakėme savo vaikinams, jog šie turi nusiraminti, surasti žaidimo ritmą ir neeikvoti jėgų ten kur nereikia“, – kalbėjo Z.Lowas.

„Chelsea“ FIFA pasaulio klubų taurėje jaučia ypatingą įtampą. Favoritais laikomas klubas tokiu buvo ir 2012 metais, tačiau tuomet „aristokratai“ finale 0:1 nusileido San Paulo „Corinthians“ ekipai iš Brazilijos.

Svarbiausiose kovose tiek treneriai, tiek fanai tikisi, jog lyderystės imsis pagrindiniai komandų puolėjai, o pusfinalyje būtent tai ir padarė R.Lukaku.

„Visi esame laimingi, jog jis pelnė įvartį. Jis kovojo sunkiai ir labai stengėsi, dėl to jis ir gauna savo šansus. Gal šiek tiek šiandien ir prireikė sėkmės, kad pelnytume įvartį, tačiau jis yra laimingas, mes esame laimingi ir tikimės iš jo įvarčio ir finale“, – apie belgo žaidimą kalbėjo Z.Lowas.

Žinoma, jog vienas R.Lukaku įvartis situacijos 180 laipsnių nepasuks ir klubo gerbėjai šlovinti puolėjo nepradės. Belgas yra brangiausias visų laikų „Chelsea“ pirkinys, vasarą Londono ekipa už jį Milano „Inter“ ekipai sumokėjo net 136 mln. JAV dolerių.

Šiame sezone R.Lukaku per 26 rungtynes sukrapštė tik 9 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus, kai praėjusį sezoną Italijoje puolėjas per 44 rungtynes pelnė 30 įvarčių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Fanų meilės belgui nesuteikė ir įvairūs pasisakymai. R.Lukaku viešai sukritikavo T.Tuchelio žaidybinės taktikas ir išreiškė meilę „Inter“ gerbėjams bei norą sugrįžti į Italiją.

Pats T.Tuchelis į kilusią pasipiktinimo bangą sureagavo ramiai ir paprašė komandos gerbėjų atleisti bei pamiršti R.Lukaku žodžius, tačiau tai įmanoma tik belgui pradėjus savo komandą vesti į pergales.

Bene geriausias „Chelsea“ puolėjas paskutiniuoju metu Hakimas Ziyechas taip pat teigė, jog belgas nusipelno daugiau supratingumo iš aplinkos, dėl šio sezono sunkumų.

„Net neverta kalbėti apie jo kokybę. Iš pradžių viskas buvo puiku, tačiau tuomet patyrė traumą, o iškart po jos užsikrėtė koronavirusu. Komandoje tiek aš, tiek kiti žaidėjai turime sukurti jam šansus.

Kai kurios komandos žaidžia su penkiais puolėjais ir jam vienam tenka su jais tvarkytis. Ar tai lengva? Nesvarbu kas tu toks esi, jeigu prieš tave stovi trys gynėjai, tau bus sunku surasti laisvės.

Tad manyčiau turėtume dirbti ties pagalba jam. Kartais jam jos suteikiame pakankamai, kartais per mažai. Dar turime ties tuo padirbėti. Bet negalima abejoti jo kokybe. Jis ją jau įrodė per paskutiniuosius kelis metus“, – savo komandos žvaigždę gynė H.Ziyechas.

Finalas dėl FIFA pasaulio klubų taurės vyks šeštadienį 18 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Tikimasi, jog komandai jau galės vadovauti komandos strategas T.Tuchelis, o tarp žiūrovų turėtų būti ir komandos vadovas Romanas Abramovičius, kurio valdymo metu „Chelsea“ ekipa per 19 metų iškovojo 20 titulų, tačiau nė karto pasaulio klubų taurės.

Tad geros R.Lukaku rungtynės ir laimėtas titulas gali belgui padovanoti meilę tiek iš fanų, tiek iš vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.