Vilniaus „Žalgirį“ pretenduoja papildyti saugas iš Šveicarijos

Lietuvos futbolo čempiono FK „Žalgirio“ komandą pretenduoja papildyti pasaulio jaunių čempionas, saugas iš Šveicarijos Oliveris Buffas.

 Vilniaus „Žalgirį“ pretenduoja papildyti saugas iš Šveicarijos<br> E. Žaldario nuotr.
 Vilniaus „Žalgirį“ pretenduoja papildyti saugas iš Šveicarijos<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Feb 14, 2022, 2:31 PM

29 metų žaidėjas atvyko į Vilnių ir artimiausiomis dienomis dalyvaus „Žalgirio“ peržiūroje.

Karjeros pradžioje O.Buffas kartu su Šveicarijos jaunių rinktine laimėjo FIFA Pasaulio U-17 čempionatą Nigerijoje. O. Buffas žaidė beveik visas rungtynes, pasižymėjo įvarčiu ketvirtfinalio rungtynėse. Finale šveicarai pranoko turnyro šeimininkus, kurių gretose tame turnyre žaidė ir buvęs žalgirietis Ogenyi Onazi.

Profesionalo karjerą O.Buffas pradėjo FC „Zurich“ ekipoje ir šioje ekipoje rungtyniavo aštuonis sezonus. Iš jų septynis – Šveicarijos aukščiausioje lygoje, per kuriuos aikštėje pasirodė beveik pusantro šimto kartų.

Su Ciuricho komanda jis dukart laimėjo šalies taurę bei sukaupė nemažai tarptautinės patirties: žaidė Čempionų lygos atrankoje, kur nusileido garsiajam Miuncheno „Bayern“, taip pat tris sezonus žaidė Europos lygos grupių etapo varžybose.

Vėliau O. Buffas persikėlė žaisti į Ispanijos antrąjį divizioną „Zaragoza“ klubą, su juo netoli buvo ir patekimo į „La Liga“, tačiau atkrintamosiose varžybose dėl patekimo aukštyn suklupo pusfinalyje.

Po pusantrų metų Ispanijoje šveicaras trumpai žaidė Kipre, vėliau grįžo į tėvynės antrąjį divizioną žaisti už Ciuricho „Grasshoper“, o praėjusiais metais bandė laimę Azijoje, Malaizijos pirmenybėse.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.