„Gintros“ aprangą vilkės Ispanijoje rungtyniavusi kanadietė

Sudėtį artėjančiam 2022 metų sezonui sparčiai formuojanti Šiaulių „Gintra“ sulaukė dar vieno solidaus ekipos papildymo. Lietuvos čempionių klubas oficialiai sukirto rankomis su 24-erių metų kanadiete Serena Dolan.

 S.Dolan.<br> fkgintra.lt nuotr.
 S.Dolan.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkgintra.lt

2022-02-15 18:27

170 cm ūgio kairiakojė žaidėja yra atakuojančio plano futbolininkė rungtyniaujanti centro saugės arba 10-ojo numerio pozicijoje. Į Šiaulius S.Dolan atvyko iš saulėtos Ispanijos, kurioje rungtyniavo praėjusį sezoną. Ten ji vilkėjo Pamplonos „C.A Osasuna“ komandos marškinėlius.

„Ispanijoje praleidau vienerius metus, tai buvo tikrai gera, įdomi ir naudinga patirtis. Nieko nenustebinsiu pasakydama, kad ten futbolo lygis itin aukštas. Žaidime vyrauja greitis, techniniai įgūdžiai, o visos komandos yra pakankamai panašaus pajėgumo, todėl prieš kiekvienas rungtynes koncentracija privalo būti šimtaprocentinė“, – pasakojo futbolininkė.

Sausio 1-ąją gimusi kanadietė pripažįsta, kad „Gintros“ pasiūlymas ją itin suviliojo dėl galimybės žaisti UEFA Čempionių lygoje, o taip pat pridūrė, kad stabilūs komandos rezultatai demonstruojami jau daugelį metų leido suvokti, kad ji prisijungs prie stiprios, gilią istoriją turinčios organizacijos.

„Atvykusi į Šiaulius galėjau lengviau atsikvėpti supratusi, kad komunikacijos barjero, skirtingai nei Ispanijoje, pavyks išvengti, nes visi aplinkui čia puikiai kalba angliškai. Ispanijoje daugelis žaidėjų ir trenerių bendravo tik ispanų kalba, tad man tai buvo sudėtingas iššūkis. Žinoma, tai yra gyvenimo pamokos, kurios suteikia patirties, sudaro neišvengiamas aplinkybes išeiti iš komforto zonos, todėl privalai prisitaikyti, mokintis ir tobulėti. Dabar jau esu „Gintros“ komandos dalis, nekantrauju priimti naujus iššūkius, pažinti visas komandos drauges bei kovoti dėl pergalių“, – kalbėjo savo mėgstamiausia žaidimo elementą – laimėtas dvikovas, išskyrusi atakuojančio stiliaus saugė.

S.Dolan jau spėjo debiutuoti „Gintros“ gretose praėjusį savaitgalį. Kanadietės debiutas Žiemos taurėje buvo pažymėtas nelengva pergale prieš FC „Hegelmann“ vienuolikę rezultatu 1:0. Naujokė susitikimą pradėjo startinėje sudėtyje ir žaidė visas 90 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.