Anglijoje – intriguojanti „Tottenham Hotspur“ ir „Manchester City“ klubų dvikova

Keturiolika pergalių ir vienos lygiosios. Taip įspūdingai pusketvirto mėnesio Anglijos „Premier“ lygoje žaidžia „Manchester City“ futbolininkai.

„Manchester City“ futbolininkai.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Manchester City“ futbolininkai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 1:31 PM

Juos šį šeštadienį bandys pristabdyti Londono „Tottenham Hotspur“ komanda. Mančesterio ekipa per 25 rungtynes surinko 63 taškus ir toliau pirmauja šalies čempionate.

Tuo tarpu Londono klubas krito į duobę – pralaimėjo tris kartus iš eilės. „Spurs“ šioje atkarpoje namie dusyk nusileido pirmenybių vidutiniokams – „Wolverhampton“ (0:2) ir „Southampton“ (2:3). „Tottenham“ nukrito į aštuntąją poziciją. Tiesa, Antonio Conte auklėtiniai žaidė tik 22 mačus. Per juos sukaupė 36 taškus ir toliau kaunasi dėl vietos pirmajame ketverte, kuris garantuoja vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Londono komanda šiame čempionate itin silpnai puola. Ji pelnė tik 28 įvarčius, o praleido – 29. „Miestiečiai“ įmušė 61 kartą, o varžovams leido pasižymėti vos 14 sykių. Tai geriausias rezultatas lygoje.

Tiesa, tarpusavio akistatose pastaruosius keletą metų geriau sekasi „Spurs“ futbolininkams. Jie 1:0 triumfavo namie pirmojo rato dvikovoje. Iš paskutinių ketverių tarpusavio rungtynių Anglijos pirmenybėse net trejose pranašesnė buvo Londono ekipa. Iš viso „Premier“ lygoje komandos išbandė jėgas 49 kartus. 26 pergales šventė „Tottenham Hotspur“, 16 – „Manchester City“, o 7 mačai baigėsi taikiai.

Šį sezoną aplenkti „miestiečius“ daugiausia galimybių turi „Liverpool“. Šis klubas per 24 dvikovas pelnė 54 taškus ir rikiuojasi antras. Jurgeno Kloppo auklėtiniai dabar iškovojo keturias pergales iš eilės. Liverpulio futbolininkai šeštadienį savo aikštėje egzaminuos vieną autsaiderių „Norwich City“. Ši ekipa yra iškritimo zonoje ir žengia 18-ta – 17 taškų per 24 rungtynes. Pirmajame rate 3:0 pajėgesnis buvo „Liverpool“.

Kitas garsus Anglijos klubas „Manchester United“, užimantis ketvirtąją vietą, sekmadienį išvykoje galynėsis su „Leeds United“. „Raudonieji velniai“ nepralaimėjo paskutinių šešių dvikovų, bet tris iš jų baigė lygiosiomis. Jų sąskaitoje – 43 taškai po 25 rungtynių. „Leeds United“ yra 15-tas. Šis klubas surinko 23 taškus per tiek pat mačų. Pirmajame rate Mančesterio futbolininkai tiesiog nušlavė oponentus 5:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.