„Panevėžio“ futbolo klubas sustiprino gynybos grandį

„Panevėžio“ futbolo klubo gynybos grandį papildė 23-ejų futbolininkas iš Nigerijos Joshua Akpudje. Peržiūroje dalyvavęs vidurio gynėjas paliko gerą įspūdį ir puikiai įsiliejo į kolektyvą, tad „Panevėžys“ sutarė su Daugpilio BFC „Daugavpils“ ekipa – J.Akpudje šį sezoną komandoje žais nuomos pagrindais.

 J.Akpudje<br> fk-panevezys.lt nuotr.
 J.Akpudje<br> fk-panevezys.lt nuotr.
 J.Akpudje<br> fk-panevezys.lt nuotr.
 J.Akpudje<br> fk-panevezys.lt nuotr.
 J.Akpudje<br> fk-panevezys.lt nuotr.
 J.Akpudje<br> fk-panevezys.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 20, 2022, 4:45 PM

Su „Panevėžio“ marškinėliais fiziškai stiprus futbolininkas rungtyniavo kontrolinėse rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ – tada panevėžiečiai nugalėjo rezultatu 2:0.

Profesionalo karjerą J.Akpudje pradėjo gimtinėje ir ten rungtyniavo Lagoso MFM ekipoje, o 2020-aisiais persikėlė į BFC „Daugavpils“ komandą, kurioje žaidė du pastaruosius sezonus. Praėjusiais metais Latvijos čempionate nigerietis sužaidė 23-ejas rungtynes ir nė sykio nebuvo pakeistas.

2019 metais vidurio gynėjas rungtyniavo viename mače atstovaujant Nigerijos U-23 rinktinei.

„Pirmiausia, norėčiau padėkoti už malonų priėmimą vos tik man atvykus į klubą. Kiekvieno žaidėjo svajonė yra visada augti ir po kontrolinių rungtynių supratau, kad „Panevėžys“ man padės labiau patobulėti. Džiaugiuosi būdamas čia.

Vos tik atvykus, man buvo suteikta galimybė žaisti ir tai yra svarbus faktorius, tuo pačiu atkreipiant dėmesį į vyriausiąjį trenerį. Manau, kad su juo išties nemažai išmoksiu. Žaisti kartu su naujais komandos draugais yra nemenkas iššūkis. Jie mane maloniai priėmė ir aš nekantrauju kartu su jais pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Savo tikslus norėčiau sulygiuoti su komandos tikslais. Kiekviena komanda nori trofėjų ir aš manau, kad mes galime tą padaryti. Noriu mokytis ir mėgautis žaisdamas futbolą bei padėti komandos draugams, kad kartu pasiektume aukštumas“, – fk-panevezys.lt svetainei pasakojo J.Akpudje.

Klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas pridūrė, jog „Panevėžio“ naujokas neužtruko apsiprasti kitoje aplinkoje, o jo žaidimo kokybė nesukėlė daug klausimų.

„Pirmą kartą susidūrėme su Joshua, kai žaidėme kontrolines rungtynes su „Daugavpils“. Buvome vidurio gynėjo paieškose – treneris norėjo aukšto, fiziškai stipraus ir greito žaidėjo. Nors Joshua yra galingas, bet tuo pačiu tai mobilus ir lankstus vidurio gynėjas.

Jį pamatę nusprendėme per kontrolines rungtynes su „Sūduva“ išsibandyti ir vėliau pavyko susitarti su „Daugavpils“ klubu. Geru žaidimu jis įrodė, kad yra vertas būti „Panevėžyje“. Tai – tobulėjantis žaidėjas ir komandai siekti užsibrėžtų tikslų jis tikrai padės. Treneriui gynėjas paliko gerą įspūdį, taip pat Joshua pats labai norėjo likti mūsų klube“, – teigė B.Vaitiekūnas.

Sutartis su „Panevėžiu“ šiuo metu turi Danas Šimkevičius, Rafaelis Broetto, Ignas Driomovas, Linas Klimavičius, J. Akpudje, Mitaras Čukovičius, Matijus Remeikis, Pijus Širvys, Tautvydas Eliošius, Domantas Vaičekauskas, Aironas Trakšelis, Žygimantas Baguška, Rokas Stanulevičius, Chrysovalantis Kozoronis, Eimantas Dzinga, Ernestas Veliulis, Jeffrey Sarpongas, Ariagneris Smithas, Nasko Milevas ir Elivelto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.