A lygos ekipų apžvalga: Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios

2022 metų A lygos sezonas startuos po kiek mažiau nei dviejų savaičių, tad pats metas išsamiau apžvelgti visų dešimties komandų tarpsezonį ir paprognozuoti, kas jų laukia šiemet.

 Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ ambicijos lieka nepasikeitusios<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

alyga.lt

Feb 21, 2022, 3:44 PM

Kauno Žalgiris“ du pastaruosius sezonus pasidabino bronzos medaliais ir šiame sezone sieks mažiausiai pakartoti tokį rezultatą. Jeigu 2020-aisiais žalgiriečiai kovojo dėl titulo iki paskutinių čempionato savaičių, tai 2021 metais ilgesnio turnyro metu teko atkakliai ginti bronzą.

Tarpsezoniu „Kauno Žalgiris“ atsisveikino su vartininku Airidu Mickevičiumi, gynėjais – Stevenu Thicot, Rudinilsonu Silva, Choco ir Rimvydu Sadausku, taip pat Domantu Putriumi ir atakuojančiais žaidėjais – Deividu Šešplaukiu, Emmanueliu Davidu bei į Rumuniją išvykusiu Philipu Otele.

Savo ruožtu po metų praleistų Gargždų „Bangoje“ grįžo Benas Anisas, į komandą atvyko Kiurasao ir Barbadoso rinktinės atstovai – Shermaras Martina bei Ryanas Trotmanas, dar praėjusiais metais Italijos „Serie B“ pirmenybėse rungtyniavęs Mohamedas Bahlouli, vartininkas Arijus Bražinskas ir saugas Marko Pejičius. Taip pat prie komandos vairo trečią sezoną iš eilės stovės strategas Rokas Garastas.

Įvadinėse apžvalgose kiekvieną komandą išsamiau pakomentuos du „Optibet A lygos“ komentatoriai – Naglis Miknevičius bei Karolis Tretjakas.

„Nors pirmų kontrolinių rungtynių (pralaimėjimas „Riteriams – 1:3) rezultatas kiek šokiravo, toliau kauniečiams reikalai klostosi kur kas smagiau. Atrodo, pavyko pasipildyti įdomiais naujokais, kurie jau spėjo pasižymėti rezultatyviais veiksmais, o pernykščiai lyderiai (G.Sirgėdas, M.Thuique, L.Pilibaitis) irgi demonstruoja kovingumą bei neblogą pasiruošimą.

Kol kas susidaro įspūdis, kad pasikeitimai komandos sudėtyje jos mažų mažiausiai nesusilpnino, iš naujai atėjusių žaidėjų išskirčiau M.Bahlouli – atakuojančio saugo pozicijoje šis žaidėjas žiūrisi išties įdomiai, potencialiai galėtų būti vienas komandos lyderių.

Kontrolinių rungtynių rezultatai kauniečių gerbėjams turėtų suteikti optimizmo – po jau minėto pirmo pralaimėjimo sekė 5 pergalių serija. Komanda žaidžia gana rezultatyviai (16 įmuštų įvarčių per 6 rungtynes), žaidžia aktyvų futbolą, dažnai spaudžia varžovus jų aikštės pusėje, stengiasi išprovokuoti pastarųjų klaidas.

Teigiama tendencija – per paskutines 3 rungtynes praleistas tik 1 įvartis, nors žaidimas gynyboje gali tapti problema, susidūrus su aukštesnės klasės varžovais. Gali būti, kad komanda dar pasipildys, bet ir pagal tai, ką matome, kauniečiai turėtų tiesiogiai dalyvauti kovoje dėl medalių, gal net aukštesnės prabos, nei pernai.

„Prognozė – kova dėl medalių, o palankiai susiklosčius aplinkybėms – ir iššūkis čempionams“, – teigė N.Miknevičius.

K.Tretjako teigimu, Kauno ekipa gerai padirbėjo tarpsezoniu, tačiau tai dar nėra komandos komplektacijos pabaiga.

„Teko matyti „Kauno Žalgirio“ mačą su Vilniaus „Riteriais“ ir vilniečių dominavimą, bet to pernelyg nesureikšminčiau ir plačiau komentuoti kontrolinių rungtynių ciklo nenorėčiau. Faktas tas, kad kauniečių laukia bene sunkiausia penkių dvikovų serija sezono starte ir tam reikia kaip įmanoma geriau pasiruošti išbandžius kuo daugiau taktinių manevrų tarpsezoniu.

Pagrindinio vartininko pozicija klaustuko nekelia, tačiau Deividui Mikelioniui negalint žaisti jo vietą užimtų Arijus Bražinskas, kuris praėjusiais metais nespindėjo „Dainavoje“ bei kol kas neturi daug patirties. Iš pirmojo šešeto ekipų būtent „Kauno Žalgirio“ vartų sargų duetas yra mažiausiai lygiavertis, bet realu, kad su dirbant su gerai pažįstamais treneriais A.Bražinskas pakels savo žaidimo kokybės kartelę į viršų.

Svarbi „Kauno Žalgirio“ pergalė yra Edvino Girdvainio išlaikymas, tačiau jei toliau bus žaidžiama trijų vidurio gynėjų schema, reikės dar vieno, o gal net dviejų tos pozicijos žaidėjų. Juolab ir dėl to, jog Shermaras Martina atrodo ne pačių geriausių fizinių kondicijų ir jis dar toli nuo optimalios sportinės formos. Manau, naujoko vidurio gynėjo atvykimas yra laiko klausimas.

Šaunu, kad klubas sezonas po sezono sugeba pasikviesti vis geresnes dosjė turinčius futbolininkus. Sh. Martina ir Ryanas Trotmanas yra rinktinių žaidėjai, o tokio amžiaus ir perspektyvų futbolininkas kaip Mohamedas Bahlouli į Lietuvą atvyksta itin retai. Jei pastarųjų dviejų žaidėjų adaptacija Lietuvos čempionate neužtruks ir bus sveiki Gratas Sirgėdas, Divine'as Naah ir Michaelas Thuique – prieš tokį penketą priešnuodžių gynyboje surasti bus sunku.

Apibendrinus, kauniečių sudėtis anksčiau nebuvo tokia gili, ko nepasakysi apie Vilniaus „Žalgirį“ ar Marijampolės „Sūduvą“. Atvykus dar vienam arba dviem panašios kvalifikacijos naujokams, gilesnės negu ankstesniais metais sudėties „Kauno Žalgiris“ turės geresnius šansus šoktelti laipteliu aukščiau“, – apibendrino K.Tretjakas.

2022 metų „Optibet A lygos“ sezone „Kauno Žalgiris“ startuos dvikova su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa. Intriguojantis mačas prasidės kovo 5 dieną 13 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai