Lenkija jau pareikalavo UEFA sprendimo – futbolo rinktinė nenori vykti į Maskvą ir žaisti ten su rusais

Lenkijos futbolo sąjungos vadovai tikina, kad nenori, jog jos rinktinė 2022 metų pasaulio čempionato pirmąsias atkrintamųjų serijos mačų rungtynes su Rusijos ekipa žaistų Maskvoje. Tokie prašymai atsirado iškart po to, kai Rusija pripažino separatistines Luhansko ir Donecko liaudies respublikas ir į jas jau įvedė savo armiją.

 Lenkijos rinktinės vedlys Robertas Lewandowkis.<br> AFP/Scanpic.com nuotr.
 Lenkijos rinktinės vedlys Robertas Lewandowkis.<br> AFP/Scanpic.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 3:41 PM

Tokiu būdu Rusija po 2014-ųjų Krymo aneksijos dar kartą okupavo dalį Ukrainos valstybės žemių.

Kaip rašo lenkų leidinys „Meczyki“, Lenkijos futbolo vadovai jau kreipėsi į FIFA ir UEFA dėl galimos akistatos perkėlimo į neutralią aikštę ar Lenkiją.

Pirmasis atkrintamųjų varžybų į pasaulio čempionatą Katare mačas turi įvykti jau kovo 24 dieną Maskvoje „Dinamo“ stadione.

Kol kas FIFA ir UEFA dar nepateikė lenkams oficialaus atsakymo.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pripažinus vadinamosios „Luhansko liaudies respublikos“ ir „Donecko liaudies respublikos“ nepriklausomybes, lenkai svarsto net ir galimybę boikotuoti rungtynes.

Tačiau jei UEFA nepalaikys tokios pozicijos, Lenkijos rinktinė rizikuoja gauti techninį pralaimėjimą ir vienas ar kitas drausmines sankcijas.

Pergalės prieš Rusija atveju lenkai dėl galimybės varžytis planetos pirmenybėse kovos su Čekijos ir Švedijos poros laimėtoju.

„UEFA ir FIFA turės priimti sudėtingus sprendimus. Jei tikrai planuojama įvesti tam tikras rimtas sankcijas Rusijai, nematau jokios priežasties vengti tokių sprendimų. Stengsimės bent jau rungtynes ​​perkelti į neutralią aikštę.

Jei mūsų pasiūlymas bus atmestas, žiūrėsime, ką daryti toliau. Jei UEFA patikins, kad Maskvoje saugu žaisti, tuomet privalu svarstyti, ar norime prarasti galimybę varžytis pasaulio čempionate dėl aukštesnių tikslų.

Tačiau mano manymu, esant tokiai situacijai, Lenkijos sportininkams apskritai nėra ko vykti į Rusiją. Bet tai yra tik mano asmeninė nuomonė“, – sakė šalies radijui Lenkijos sporto ministras Kamilas Bortniczukas.

Primename, kad anksčiau britų žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad UEFA gali atimti iš Rusijos teisę rengti šių metų Čempionų lygos finalą, kuris numatytas Sankt Peterburge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.