Tvirta LFF pozicija: lietuviai su rusais futbolo nebežais Skirs finansinę paramą Ukrainai

Visos lėšos, surinktos iš bilietų į šeštadienį vykusias Optibet LFF supertaurės rungtynes, bus skirtos Ukrainos žmonėms padedančiai organizacijai „Blue/Yellow for Ukraine“. Taip pat rungtynių metu buvo išreikštas palaikymas šiuo metu nuo agresijos besiginančiai šaliai ir pagerbti žuvę Ukrainos gynėjai.

LFF teigė, kad Lietuva nežais futbolo su Rusijos komandomis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LFF teigė, kad Lietuva nežais futbolo su Rusijos komandomis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 8:38 AM, atnaujinta Feb 27, 2022, 8:39 AM

„Agresija prieš Ukrainos žmones sukrečia ir tikrai negalime likti tam abejingi. Sieksime prisidėti tiek finansiškai, tiek kitais reikalingais būdais. Dar gruodžio mėnesį lankėmės Ukrainoje, kur buvo švenčiamas federacijos 30-metis, tad santykiai su Ukrainos federacija yra labai artimi. Iš karto juos informavome, kad esame pasiruošę padėti, kuo tik galėsime“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Penktadienį posėdžiavęs UEFA Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą perkelti UEFA Čempionų lygos finalą iš Sankt Peterburgo į Paryžių. Taip pat Rusijos ir Ukrainos klubai bei nacionalinės rinktinės visas namų rungtynes žais kitose šalyse.

„Lietuvos futbolo federacija priėmė sprendimą nežaisti su Rusijos komandomis. Taip pat ruošiame kreipimąsi į FIFA ir UEFA organizacijas, kad panašios sankcijų imtųsi visi organizacijų nariai. Šiuo metu turime parodyti vienybę ir susitelkimą,“ – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Šiuo metu šis sprendimas turi įtakos birželio 3 d. suplanuotoms Europos vaikinų iki 21 metų čempionato atrankos rungtynėms su Rusijos nacionaline rinktine. Lietuvos nacionalinė vaikinų iki 21 metų rinktinė šių rungtynių nežais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.