Barjeras: Lietuvos futbolo čempionatuose negalės rungtyniauti Rusijos ar Baltarusijos pilietybę turintys žaidėjai

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nusprendė stabdyti žaidėjų, trenerių ir kitų sporto specialistų iš Rusijos bei Baltarusijos registraciją Lietuvoje vykdomiems A lygos čempionatui, Pirmos lygos, II lygos pirmenybėms bei LFF taurei.

 LFF reiškia paramą Ukrainai.
 LFF reiškia paramą Ukrainai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-01 11:05, atnaujinta 2022-03-01 11:09

Ši nuostata taip pat galios ir moterų A lygos čempionate, LMFA I lygos pirmenybėse bei futsal A lygoje. Šis sprendimas galioja iki tolimesnio LFF pranešimo.

„Lietuvos futbolo federacija ne tik reiškia visišką palaikymą Ukrainai, bet nusprendėme imtis ir sankcijų, kurios yra mūsų galioje. Mūsų žinutė aiški – karas prieš Ukrainą turi būti sustabdytas,“ – kalbėjo LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

LFF vasario 28 dieną išsiuntė kreipimąsi į FIFA ir UEFA organizacijas, ragindami stabdyti Rusijos futbolo sąjungos narystę FIFA ir UEFA organizacijose bei jų organizuojamuose renginiuose. Taip pat LFF

LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teigimu, federacija išlaiko vieningą poziciją dėl palaikymo Ukrainai ir sankcijų Rusijai.

„Šiandien taip pat informavome LFF partnerį „Cyber X“ areną, kurios pagrindiniai akcininkai yra rusų fondo investuotojai, kad stabdome partnerystę su jais. Šiuo klausimu turime tvirtą poziciją ir jos laikysimės visose srityse, tad ir toliau ieškosime būdų kaip padėti Ukrainai ir izoliuoti agresorius“ – teigė E. Stankevičius.

Visi pinigai, surinkti už LFF supertaurės bilietus, bus pervesti organizacijai „Blue/Yellow for Ukraine“.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.