Ukrainoje žaidusių futbolo legionierių evakuacija: „Šachtar“ brazilai išvyko į Rumuniją

Ukrainos futbolo milžinas Donecko „Šachtar“ klubas pranešė, kad šioje komandoje žaidę brazilai buvo sėkmingai evakuoti iš Rusijos karinių jėgų talžomos Ukrainos į Rumuniją.

Donecko klubui pavyko sėkmingai evakuoti legionierius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Donecko klubui pavyko sėkmingai evakuoti legionierius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 4:57 PM

Ukrainos „Premier“ lygos komandai glaudžiai bendradarbiavo su UEFA, kad nuo karo grėsmės evakuotų 12 „Šachtar“ ekipoje žaidusių futbolininkų iš Brazilijos.

Donecko klubas teigia, kad Rusijoje taip pat žaidžiantys Kijevo „Dinamo“ ir SK „Dnipro-1“ ekipos sugebėjo sėkmingai evakuoti savo užsienio žaidėjus iš Ukrainos.

„Norime padėkoti už pagalbą visiems, kurie prisidėjo prie šio proceso.

Žaidėjų evakuacija sėkmingai pavyko dėl asmeninės UEFA prezidento Aleksandro Čeferino, Ukrainos futbolo asociacijos vadovo Andrijaus Pavelkos ir Moldovos futbolo federacijos prezidento Leonido Oleiničenkos pagalbos“, – teigiama „Šachtar“ pranešime.

Iki sustabdant Ukrainos „Premier“ lygos pirmenybes Donecko klubas žygiavo pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau dėl žiemos pertraukos ir prasidėjusios Rusijos karinės invazijos „Šachtar“ savo paskutiniąsias rungtynes vietos pirmenybėse sužaidė tik 2021-ųjų gruodžio 11-ąją.

Praėjusio ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.