Rusų milijardierius tepa slides – bando parduoti „Chelsea“ ir savo vilas Anglijoje

Rusijos ir prezidento Vladimiro Putino sukeltas karas prieš Ukrainą ir Europą jau atsirūgsta rusų milijardieriams. Po įvairiausių skausmingų pasaulio valstybių sankcijų okupantės verslas užsienyje ir pačioje Rusijoje traukiasi. O ypač Didžiojoje Britanijoje, kur valdžia pasižadėjo išstumti visų banditišką rusišką verslą iš šalies. Šveicarų milijardierius Hansjorgas Wyssas antradienį kalbėdamas prasidarė, kad sulaukė okupantės Rusijos verslininko Romano Arbamovičiaus pasiūlymo pirkti Londono „Chelsea“.

R.Abramovičiaus valdomas „Chelsea“ yra parduodamas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Abramovičiaus valdomas „Chelsea“ yra parduodamas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 10:10 AM, atnaujinta Mar 2, 2022, 10:37 AM

„R.Abramovičius bando parduoti savo pagrindines vilas Anglijoje. Jis taip pat nori kuo greičiau atsikratyti Londono „Chelsea“ futbolo klubo. Kovo 1 dieną su dar trimis verslo žmonėmis iš rusų milijardieriaus gavome pasiūlymą pirkti „Chelsea“.

Manau, reikia laukti keturias ar penkias dienas. Dabar jis prašo per daug pinigų. „Chelsea“ jam skolingas 2 milijardus svarų, tačiau klubas neturi pinigų. Tai reiškia, kad kas nupirks „Chelsea“, šią sumą turės kompensuoti R.Abramovičiui.

Šiuo metu tikslios pardavimo kainos nežinome. Aš neatmetu, kad „Chelsea“ pirksiu kartu su savo verslo partneriais.

Tačiau pirmiausia reikia pasižvalgyti ir paanalizuoti bendras klubo ir pirkimo sąlygas. Galiu tvirtai pasakyti, kad vienas nieko šio projekto nesiimsiu ir nepirksiu komandos.

Jei perku „Chelsea“, tai tik su konsorciumu, kurį sudarys šeši ar septyni investuotojai“, – cituoja šveicarų verslininką dienraštis „Blick“.

Taip pat vasario 27 dieną R.Abramovičius pranešė, kad perduoda Londono klubo valdymą labdaros fondui. Tiesa, jis priklauso būtent milijardieriaus valdomoms bendrovėms.

„Per beveik 20 metų, kai man priklausė „Chelsea“ futbolo klubas, visada žvelgiau į save kaip į klubo globėją, kurio darbas yra užtikrinti, kad būtume tokie sėkmingi, kokie tik galime būti šiandien, bei stengtis dėl ateities, atliekant teigiamą vaidmenį savo bendruomenėse“, – teigiama klubo pareiškime.

„Priimdamas sprendimus visad galvodavau apie klubo gerovę. Lieku įsipareigojęs šioms vertybėms. Dėl šios priežasties perduodu „Chelsea“ labdaros fondo patikėtiniams klubo priežiūrą ir rūpinimąsi“.

R.Abramovičius Londono ekipą nusipirko 2003 metais už 140 mln. svarų sterlingų. „Chelsea“ per tą laiką penkis kartus laimėjo Anglijos čempionatą, penkis kartus laikė rankose Anglijos taurę, du kartus laimėjo Europos lygą bei kartą Čempionų lygą.

R.Abramovičius ruošiasi parduoti savo ir būstą Londone. Britų parlamentaras Chrisas Bryantas prabilo apie verslininko sprendimą atsikratyti kelių nuosavybių, rašo „Bloomberg“.

„Jis bijo sankcijų, todėl rytoj jis ketina parduoti savo namą ir vieną butą“, – sakė Ch.Bryantas. Kalba eina apie vilą su penkiais miegamaisiais Kensington Palace Gardens gatvėje, kurios vertė 150 milijonų svarų.

Jei kalbėti apie butą, tai kalba eina apie patalpas per tris aukštus Chelsea krantinėje, kurį R.Abramovičius 2018 metais įsigijo už 22 milijonus svarų sterlingų.

Didžioji Britanija sankcijas dėl karo jau skyrė 100 Rusijos fizinių ir juridinių asmenų – R.Abramovičiaus šiame sąraše dar nėra. Tačiau, leidinio teigimu, „Chelsea“ futbolo klubą ir nekilnojamąjį turtą Londone valdantis milijardierius patiria vis didesnį politikų spaudimą.

Pastaruoju metu R.Abramovičius yra įtrauktas į derybas tarp karą sukėlusios Rusijos ir nuo jos besiginančios Ukrainos.

Rusija ties Baltarusijos siena vasario 28 dieną pasiūlė susitikti deryboms su Ukrainos atstovais.

Pastarieji per žydų bendruomenę kreipėsi į R.Abramovičių, kad šis taptų derybų tarpininku. Milijardierius sutiko, tačiau visą derybų laiką buvo tik Baltarusijoje ir nepasirodė derybų vietoje. R.Abramovičius vadinamas vienu iš itin svarbiu okupantų prezidento V.Putino žmogumi, finansuojančiu visą jo veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.