FIFA leido užsienio futbolininkams vienašališkai palikti Rusijos čempionatus

FIFA dar kartą sugrįžo prie klausimo apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Pasaulinė futbolo organizacija paskelbė, kad visi užsienio žaidėjai, kurie kovoja agresorės Rusijos futbolo čempionatuose, turi teisę palikti šios valstybės klubus, sustabdyti esamus kontraktus ir FIFA nelaikys tai pažeidimu.

FIFA suteikė užsienio žaidėjams Rusijoje galimybę  suspenduoti sutartis ir išvykti iš agresorės šalies.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
FIFA suteikė užsienio žaidėjams Rusijoje galimybę  suspenduoti sutartis ir išvykti iš agresorės šalies.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 11:46 PM

„Siekiant palengvinti užsienio žaidėjų ir trenerių išvykimą iš Rusijos tuo atveju, jei Rusijos futbolo sąjungai (RFS) priklausantys klubai iki 2022 m. kovo 10 d. nepasiektų abipusio susitarimo su savo žaidėjais ir treneriais iš užsienio, ir jei nesusitarta kitaip, užsienio žaidėjai ir treneriai turi teisę vienašališkai sustabdyti savo darbo sutartis su RFS priklausančiais klubais iki sezono Rusijoje pabaigos (2022 m. birželio 30 d.)“, – teigiama FIFA sprendime.

Rusijos klubai jau garsiai pareiškė, kad FIFA pranešime kalbama tik apie sutarčių pristabdymą, o ne nutraukimą, todėl pasibaigus birželio 30-osios datai futbolininkai bus priversti sugrįžti atgal, jei jų sutartys numatytos ir kitam sezonui.

Pateikiama žinia, kad 16 futbolininkų po šio FIFA sprendimo gali ir nesugrįžti į Rusiją, nes jų sutartys pasibaigs. Šiai dienai iš Rusijos čempionatų pasitraukė 32 futbolininkai ir treneriai. Didžiausią nuostolį patyrė „Krasnodar“ klubas, iš kurio pabėgo net 12 užsieniečių.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.