Ukrainos stos ginti ir futbolo legenda: „Esu pasiruošęs paimti ginklą į savo rankas“

„Kalbėjausi su Lenkijos, Graikijos, Čekijos žurnalistais, dabar noriu pranešti ir airiams, kad visas pasaulis žinotų, kas vyksta“, – iš Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) naujienų portalui Independent.IE kalbėjo legendinis Ukrainos futbolininkas Serhijus Rebrovas.

S.Rebrovas netrukus turėtų sugrįžti iš JAE.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Rebrovas netrukus turėtų sugrįžti iš JAE.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-09 17:25

47-erių futbolo specialistas šiuo metu treneriu darbuojasi toli nuo karo talžomos tėvynės, tačiau praeityje Ukrainos futbolo rinktinės bei Londono „Tottenham Hotspur“ garbę gynęs futbolininkas šalį yra pasiruošęs artimiausiu metu grįžti į savo gimtinę.

„Šiuo metu negaliu kalbėti apie futbolą, tiesiog negalvoju apie jį, visos mintys, kad mano šalis būtų apsaugota. Labai didžiuojuosi žmonėmis, kariais, kurie bando gelbėti mūsų šalį, mes esame teisingoje pusėje ir turime kovoti už savo laisvę.

Turiu darbą čia (JAE – red.), bet vos tik pasibaigus sezonui aš sugrįšiu namo ir kovosiu.

Visi žmonės išeina į gatves, esame vieninga tauta. Esu pasiruošęs paimti ginklą į savo rankas“, – teigė legendinis futbolininkas.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.