A lygos turo anonsas: kokį „Sūduvos“ veidą pamatysime namuose?

Nuo penktadienio iki sekmadienio „Optibet A lygoje“ bus sužaistos penkerios 2-ojo turo rungtynės.

Marijampoliečiai sieks atidaryti pergalių sąskaitą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marijampoliečiai sieks atidaryti pergalių sąskaitą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 12:29 PM

„Panevėžys“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 11 dieną 13 val. Panevėžys, „Žemynos“ progimnazijos stadionas.

Turas prasidės įdomiomis rungtynėmis, kuriose susigrums tiesiogiai konkurentai lenktynėse dėl medalių.

„Panevėžys“ sezono starte išsiskyrė taikiai su Vilniaus „Riteriais“, nors atkarpomis turėjo gana ryškią iniciatyvą. Valdo Urbono kariauna nepelnė nė vieno įvarčio, tačiau Elivelto buvo labai pastebimas ir kėlė varžovams daug rūpesčių, o reabilituotis bene labiausiai sieks Nasko Milevas, nerealizavęs gerų komandos draugų sukurtų galimybių. Praėjusiame sezone panevėžiečiai turėjo akivaizdų pranašumą tarpusavio mačuose, tačiau dabar situacija kitokia – kol kas „Panevėžio“ rotacijos galimybės nėra itin gilios.

„Kauno Žalgiris“ pirmenybes pradėjo pralaimėjimu ir sudėties atžvilgiu turi gana panašias problemas kaip ir jų būsimi varžovai. Po keitimo į kovą mesti žaidėjai nusileido Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos pamainai, taip pat negalėjo rungtyniauti Mohamedas Bahlouli. Pastarasis žaidėjas dar nebuvo pasiruošęs šimtu procentų, taip pat nerungtyniavo Shermaras Martina ir Felixas Kekoh, o Ryanas Trotmanas toli gražu nepademonstravo savo geriausių galimybių. Ekipų galimybės yra vienodos ir prognozuoti dvikovos baigtį yra labai sudėtinga.

„Jonava“ – Kauno rajono „Hegelmann“. Kovo 11 dieną 15 val. Jonava, Jonavos dirbtinės dangos stadionas.

Puikiai sezoną pradėję „Hegelmann“ futbolininkai turi geras galimybes laimėti antrą kartą iš eilės.

„Jonava“ patyrė triuškinamą nesėkmę ir pozityvo jos pasirodyme rasti yra išties sudėtinga – galbūt tik didžiąją dalį pirmojo kėlinio pavyko gana neblogai gintis nuo čempionų pozicinių išpuolių. Eisvinas Utyra nerizikavo mesti į kovą traumą besigydančio Mariaus Ganusausko, bet artimiausiame mače atsarginių žaidėjų suolas turėtų būti kiek gilesnis. Komandoje jau yra registruotas 17-metis saugas Titas Buzas bei dar vienas futbolininkas iš Argentinos – 21-erių gynėjas Nahuelis Machado.

Kauno rajono futbolininkai griausmingai pradėjo čempionatą ir pademonstravo didelį potencialą atakuojant. Įdomu, ar pamatysime šiame mače starto sudėtyje Lazarą Sajčičių arba Matheusą Marcondele – abu šie žaidėjai atakuojant turėtų griežti pirmais smuikais ir artėjantis susitikimas jiems gali būti gera galimybė gauti daugiau žaidybinės praktikos. „Hegelmann“ komandai greičiausiai negalės padėti traumą patyręs Lukas Čerkauskas, tad jo vietą starto vienuoliktuke turėjo užimti Klaudijus Upstas.

Telšių „Džiugas“ – Vilniaus „Riteriai“. Kovo 12 dieną 15 val. Telšiai, „Ateities“ progimnazijos stadionas.

Džiugiečiai šį šeštadienį pradės naująjį sezoną ir priims pirmąjį tašką iškovojusius „Riterius“.

„Džiugo“ startas buvo atidėtas savaitei ir tai leido vyr. treneriui Mariui Šlutai geriau paruošti treniruojamus futbolininkus. Be to, Telšių klubas praėjusią savaitę sužaidė kontrolines rungtynes su Mažeikių „Atmosfera“ bei jose iškovojo įspūdingą pergalę rezultatu 9:2. „Riteriams“ nemažai rūpesčių sieks kelti saugų linijoje rungtyniaujantys brazilai bei portugalas Ivo Brazas, o taip pat potencialia grėsme gali tapti du puolėjai – Aivaras Emsis arba Rokas Krušnauskas. „Džiugas“ ir šiemet sieks įrodyti, jog namuose yra labai sunkiai įkandamas riešutas.

„Riteriai“ pirmose sezono rungtynėse iškovojo tašką, tačiau dvikovų dėl traumų tęsti negalėjo Olaide Badmusas ir Lucasas Diasas. Pastarojo futbolininko trauma neatrodė pavojinga, savo ruožtu, legionierius iš Nigerijos, realu, jog iš rikiuotės iškrito ilgesniam laikui. Visgi sostinės komanda pasipildė gynėju Plamenu Dimovu, taip pat geresnius šansus debiutuoti turės puolėjas Tomašas Vestenicky. Tiesa, pastarąsias rungtynes praleido Dominykas Barauskas ir Mindaugas Grigaravičius. „Riteriai“ yra laikytini šio mačo favoritais, bet iškovoti tris taškus Telšiuose bus išties sudėtinga.

Marijampolės „Sūduva“ – Gargždų „Banga“. Kovo 12 dieną 17 val. Marijampolė, „Hikvision“ arenos maniežas.

Vicečempionai šiemet sužais pirmą oficialų mačą namuose ir sieks apkartinti gargždiškių sezono debiutą.

„Optibet LFF Supertaurėje“ ir 1-ajame čempionato ture „Sūduva“ nei įmušė, nei praleido. Vis dėlto per keturis kėlinius akistatose prieš Vilniaus „Žalgirį“ ir FA „Šiauliai“ futbolininkus itin pavojingų epizodų sukurta nebuvo, maža to, pastarojo mačo dėl traumos baigti negalėjo pagrindinis puolėjas Kule Mbombo. Jeigu šis futbolininkas negalės žaisti su „Banga“, atakos smaigalyje turėtume pamatyti Simoną Urbį – praėjusio sezono Gargždų klubo lyderį, kuris grumsis prieš buvusius komandos draugus. „Sūduva“ prieš savo sirgalius turi parodyti kitokį veidą, ypač puolime.

„Bangos“ startas nusikėlė dėl ne pačių maloniausių aplinkybių, o per pirmus du mačus teks grumtis su „Sūduva“ bei „Žalgiriu“. Greičiausiai svečiai pasirinks atsargesnį žaidimą bei opcijas kontratakose, kur galimybių ieškos Darius Zubauskas, Shogo Yoshikawa, Jeffersonas Reisas arba Robertas Vėževičius. Sūduviečių gynybos linija nėra pati greičiausia, tad potencialių lenktynių su D. Zubausku ar Sh. Yoshikawa reiktų vengti. Vis tik „Bangos“ šansai grįžti bent su tašku yra nedideli – „Sūduva“ įjungs aukštesnę pavarą ir sunku tikėtis trečio iš eilės blankaus mačo puolime.

Vilniaus „Žalgiris“ – FA „Šiauliai“. Kovo 13 dieną 17.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Sekmadienio rungtynes futbolo aistruoliai kviečiami taip pat stebėti TV6 kanalu.

„Žalgiris“ pirmenybių starte įmušė net šešis įvarčius, tačiau dabartinė „Jonava“ nėra tinkamas galimybių vertinimo indikatorius. Vis tik reikia pripažinti, jog Francis Kyeremeh rungtyniavo puikiai ir tai bus didžiausią grėsmė šiauliečiams, kurią reiks nuslopinti. Įdomu, ar vyr. treneris Vladimiras Čeburinas imsis pokyčių starto sudėtyje, kadangi savo pirmaisiais šansais tiek Fabienas Ourega, tiek Motiejus Burba nepasinaudojo itin sėkmingai. „Žalgirio“ puolimo mašina susidurs su rimtesniu iššūkiu, bet būtų keista, jog šioje akistatoje nepelnytų įvarčių.

Šiauliečiai pademonstravo solidžią gynybą ir susikaupimą 1-ajame ture, be to, „Sūduvai“ nebuvo lengva ginantis nuo kontratakų, kadangi Deividas Šešplaukis ar Eligijus Jankauskas yra nemenka grėsmė bet kuriam varžovui. Šiaulių ekipos strategas Mindaugas Čepas yra ne kartą išsiskyręs tuo, jog su treniruojamomis komandomis priverčia „Žalgirį“ klupti. Jeigu čempionato debiutantai bent vieną iš savo kontratakų sugebės paversti rezultatyvia, „Žalgiriui“ buvo išties sudėtinga pralaužti kompaktiškai ir pasiaukojančiai besidarbuosiančius svečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.