Atjaunėjusi BFA komanda pradeda kovas trečiajame akademijai Pirmos lygos sezone

Savaitgalį startuosiantį Pirmos lygos sezoną sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komanda pradeda dar labiau atjaunėjusia sudėtimi. Trečiajame sezone jauniausią čempionato ekipą toliau į priekį ves jaunas ir ambicingas vyr. treneris Haroldas Šidlauskas, kurio vadovaujamą komandą papildė talentingieji ir praėjusiais metais šalies čempionais tapę vienos didžiausių Lietuvoje futbolo akademijos šešiolikmečiai. Šeštadienį BFA laukia Kazlų Rūdos „Šilo“ išbandymas.

 BFA komanda, dalyvausianti Pirmosios lygos čempionate.
 BFA komanda, dalyvausianti Pirmosios lygos čempionate.
 Treneris H.Šidlauskas
 Treneris H.Šidlauskas
BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius.
BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 1:39 PM

Sausio mėn. pradžioje BFA komanda pradėjo intensyvų pasiruošimo etapą, kurio metu sužaidė aštuonis kontrolinius susitikimus su A lygos, Pirmos ir II lygų komandomis, Latvijos „Tukums“ vienuolike. BFA iškovojo dvi pergales, keturis kartus pralaimėjo ir du kartus sužaidė lygiosiomis.

„Pasiruošimas vyko pagal planą. Sužaidėme pakankamą kiekį kontrolinių rungtynių, treniruočių procesas buvo nenutrūkstamas. Džiugina, kad komandoje nebuvo masinių COVID-19 atvejų ar rimtų traumų.

Vaikinai įsivažiavo, pajautė progresą, o žaidimą visada reikia gerinti. Su A lygos komandomis pavyko pasirodyti konkurencingiau ir stabiliau, o rezultatai pasiruošimo etape – antraeilis dalykas. Jie pradės rūpėti nuo šio šeštadienio, kai pradėsime rinkti taškus ir žaisti rezultatui“, – pasiruošimo etapą apibendrino vyr. treneris H. Šidlauskas.

Šiemet ekipą papildė A lygos patirties turintis saugas Dominykas Kodz, prieš tai atstovavęs sostinės „Riteriams“ ir „Žalgiriui“, prisijungė ir kitas saugas Aurimas Gackas, kurių užduotis bus padėti jaunimui adaptuotis prie vyrų futbolo.

„Deja, prieš sezoną netekome svarbių jaunų žaidėjų, kuriems buvo numatytos pagrindinės rolės. Teko atsigręžti į akademijos rezervą – 2006 m. gimimo vaikinus.

Aurimas ir Dominykas turės rimtą atsakomybę rūbinėje. Žinome šių žaidėjų galimybes, aš labai džiaugiuosi, kad jie yra mūsų komandoje.

Džiaugiuosi, kad ir 2006 m. vaikinai įsilies į ekipą, nes praėjusių metų praktika parodė, kad futbolininkai iš apačios gali suvaidinti svarbią rolę ir net tapti pagrindiniais žaidėjais. Tikiuosi, jie pasinaudos šansu ir sudarys gerą konkurenciją bei lips ant kulnų vyresniems“, – teigė BFA vyr. treneris.

Vienos didžiausių futbolo akademijų šalyje komanda, kuri pernai liko 12-ikta, toliau ketina kryptingai siekti ilgalaikių tikslų.

„Tai bus jau trečiasis akademijos sezonas. Rezultatai nebuvo ypatingi, bet progresą jaučiame. Kai kurie žaidėjai žais jau trečią sezoną, tad tikimės, kad jie bus stiprūs šioje lygoje, perims lyderių roles bei temps į priekį jaunesnius. Turime kryptingai eiti į viršų. Aš norėčiau mus matyti pirmoje lentelės pusėje. Norime aplenkti patys save ir būti aukštesnėje lentelės vietoje nei praėjusiame sezone“, – tikslus pristatė H. Šidlauskas.

Elitinėje jaunių lygoje (EJL) akademijai neatstovaus U-16 ekipa, II lygą pakeis III lyga

Prie reprezentacinės komandos prisijungę trenerio Artūro Švaikevičiaus BFA U-16, kuri pernai tapo šalies čempionais, nariai atkreipė Lietuvos, Italijos futbolo klubų dėmesį. BFA U-16 traukiausi iš Elitinės jaunių lygos (EJL) tam, kad dalis talentingo jaunimo žaistų Pirmoje lygoje, dalis – III lygoje.

„Pasitraukti iš EJL U-16 diviziono nebuvo lengvas sprendimas. Tačiau dėl dabartinės esamos tvarkos teko imtis kitos strategijos. Deja, turime situaciją, kai pasinaudodami spragomis dėl žaidėjų perėjimų, kiti klubai persivilioja mūsų išaugintus žaidėjus. Problema, kad klubams leidžiama žaidėjus registruoti kaip neprofesionalus, todėl yra išvengiama mokesčių. Mūsų ilgametis įdirbis netenka prasmės.

Dabartinė tvarka neapsaugo mūsų interesų, negalime kontroliuoti treniruočių, rungtynių procesų. Įvertinę rizikas, kad gale sezono kai kuriose mūsų ekipose nebus kam žaisti, ėmėmės šių pokyčių. Neabejojame savo U-16 ekipa, kuri yra viena talentingiausių akademijoje. Tikime, kad jie puikiai adaptuosis tiek Pirmoje, tiek III lygoje“, – dėstė BFA sporto direktorius Ivanas Švabovičius.

Pernai akademija buvo delegavusi komandą žaisti II lygoje, tačiau šiemet nuspręsta jėgas išbandyti III lygoje.

„Lygis šiuose čempionatuose yra panašus. III lygoje matau dar didesnį privalumą, nes jaunimas žais su vyrų komandomis, o ne klubų dubleriais. Taip jie tiesiogiai įgaus patirties suaugusiųjų futbole. Mūsų tikslai nesikeičia – rezultatai yra svarbu, bet visgi svarbiausia yra jaunimo integracija ir talentingos kartos auginimas“, – kalbėjo BFA sporto direktorius.

BFA reprezentacinė komanda, kurią remia mineralinis vanduo „Akvilė“, sporto klubas GOODLIFE ir šaldymo priemonės „Ice Power“, Pirmoje lygoje startuos šį šeštadienį, kovo 19 d., 16.00 val. BFA arenoje. Tiesioginę transliaciją bus galima stebėti „Baltijos futbolo akademijos“ „Facebook“ paskyroje.

BFA – gausią futbolo bendruomenę Vilniuje ir Visagine subūrusi viena pažangiausių futbolo akademijų Baltijos šalių regione, ugdanti 3-18 m. aukšto sportinio meistriškumo šalies, užsienio klubų ir nacionalinių rinktinių futbolininkus (-es).

Per 15 veiklos metų akademijos profesionalūs treneriai išugdė ne vieną Lietuvos rinktinės žaidėją, tarp kurių Arvydas Novikovas, Justas Lasickas, Danielius Romanovskis. 2021 m. BFA U-15 ir U-14 tapo šalies čempionais, o iš akademijos talentų suburta komanda ruošiasi trečiajam sezonui Pirmoje lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.