Donecke mirė Rusijos ir Ukrainos futbolo rinktinėse žaidęs puolėjas

Eidamas 46-uosius metus penktadienį mirė buvęs Donecko „Šachtar“ komandos žaidėjas Oleksijus Bachariovas. Iš Rusijos Volgogrado srities kilęs žaidėjas Ukrainos komandoje buvo atakuojantis vidurio puolėjas ir „šachtininkų“ klubo spalvas gynė šešerius metus – nuo ​​1999 iki 2004 metų.

 O.Bachariovas mirė Donecke.<br> lrytas.lt koliažas
 O.Bachariovas mirė Donecke.<br> lrytas.lt koliažas
 O.Bachariovas mirė Donecke.
 O.Bachariovas mirė Donecke.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 7:37 PM

Apie tai, kad pasaulį paliko buvęs žinomas Ukrainoje futbolininkas pranešė oficiali „Šachtar“ ekikpos svetainė.

Po 2014 metų Rusijos agresijos bei Krymo aneksavimo, Luhansko ir Donbaso separatistinių liaudies respublikų paskelbimo „Šachtar“ persikraustė į Charkovą. Šios komandos sistemoje dirbęs vyras liko Donecke.

O.Bachariovas Donecko komandoje sužaidė 177 rungtynes, per kurias pelnė 13 įvarčių. Jis su Ukrainos klubu iškovojo du čempinato „auksus“ ir triskart rankose laikė taurę.

Puolėjas buvo vienas iš „Šachtar“ lyderių, kuris padėjo 2000 metais pirmą kartą Donecko komandai patekti į Čempionų lygos grupių etapą.

Įdomu tai, kad futbolininkas sužaidė po vienerias rungtynes ​​Rusijos ir Ukrainos nacionalinėse komandose. 1998 metų lapkritį M. Bachariovas, atstovaudamas Rusijai, žaidė draugiškas rungtynes ​​su brazilais, kurios baigėsi Lotynų amerikiečių ekipos pergale 5:1.

2002 metais futbolininkas gavo Ukrainos pasą ir buvo įtrauktas į šios šalies futbolo rinktinės sąrašus akistatai su Iranu. Tąkart Kijevo „Olimpiyskiy“ stadione šeimininkai sensacingai pralaimėjo – 0:1.

Be „Šachtar“ O.Bachariovas žaidė rusų Toljačio „Lada“, Maskvos „Spartak“, Volgogrado „Rotor“ ekipose, kartą tapo šos valstybės čempionu.

Pastaruoju metu buvęs futbolininkas gyveno okupuotame Donecke. Čia jis treniravo vaikus buvusioje „Šachtar“ akademijoje.

Nors nėra pateikta aiškios O.Bachariovo mirties priežasties, neoficialiai kalbama, kad jį pakirto ne karo veiksmai Ukrainoje, o priklausomybė alkoholiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.