„Barcelona“ treneris Xavi prieš „El Clasico“ nusilenkė L. Messi: „Esame jam skolingi“

Ispanijos futbolo čempionate sekmadienį įvyks laukiamiausia sezono dvikova – „El Clasico“ rungtynės tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

 Xavi treniruoja komandą nuo lapkričio.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Xavi treniruoja komandą nuo lapkričio.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 11:54 PM

Sekmadienio vakarą Xavi Hernandezas pirmą kartą „El Clasico“ istorijoje vadovaus „Barselona“ komandai Santiago Bernabeu stadione Madride.

Kol kas vienintelis jo treniruojamos „Barcelona“ ekipos „El Clasico“ mūšis įvyko sausį Saudo Arabijoje Ispanijos supertaurės turnyre, kur pralaimėta po puikių rungtynių ir pratęsimo 2:3.

Ispanijos lygoje „Barcelona“ yra trečia ir nuo lyderio „Real“ atsilieka 15 taškų, tačiau sekmadienio mačas vistiek turi savo intrigą.

„El Clasico“ išvakarėse Xavi buvo paklaustas ir apie galimą argentiniečio Lionelio Messi sugrįžimą į Barseloną.

„Tikiu, kad L.Messi yra geriausias žaidėjas futbolo istorijoje ir taip pat geriausias žaidėjas „Barcelona“ istorijoje. Kol aš esu treneris, durys jam visada bus atviros ir jis gali čia ateiti bet kurią dieną.

Kaip klubas mes vis dar skolingi jam deramą pagarbą.

Bet dabar jis sutartį su PSG ir negaliu pasakyti nieko daugiau. Kol kas jis gali ateiti pasižiūrėti treniruotės ar pasikalbėti su treneriu. Tai, ką jis davė šiam klubui, yra neįkainojama“, – teigė „Barcelona“ treneris.

Katalonų trenerio teigimu, sekmadienio akistatos favoritas yra „Real“.

„Tai bus proga sužaisti puikias rungtynes žaidimą ir parodyti savo žaidimą, kurį pastaruoju metu vis geriname. Nuo lapkričio mėnesio augame kaip komanda, bet tai nieko nereiškia. „Real“ yra labai geros formos ir yra favoritas. Tačiau eisime su aistra ir noru gerai atlikti savo darbą. Turime žaisti geriau už juos ir dažniau kontroliuoti kamuolį“, – teigė Xavi.

Šiose rungtynėse „Real“ komandai trūks puikios formos Karimo Benzema.

„Jis jau 2-3 metus yra vienas geriausių pasaulyje. Jis žaidžia fantastišką sezoną, bet mums jo nebuvimas nieko nekeičia. Turbūt Madridui tai reiškia daugiau, jiems tai didelis praradimas“, – sakė „Barcelona“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.