Jonavoje laimėjusi Gargždų „Banga“ pelnė pirmuosius taškus A lygoje

Lietuvos futbolo A lygos 4-ajame ture Gargždų „Banga“ šeštadienį įrodė pranašumą prieš lygos naujokę „Jonavą“ 3:1 (0:0) ir įsirašė pirmuosius tris taškus šiame sezone.

 Gargždų „Banga“ įsirašė pirmuosius tris taškus šiame sezone.<br> alyga.lt nuotr.
 Gargždų „Banga“ įsirašė pirmuosius tris taškus šiame sezone.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-19 18:20, atnaujinta 2022-03-19 18:22

Nuo rungtynių pradžios „Banga“ kiek daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau progų pasižymėti turėjo abi komandos. Svečiai pirmieji susikūrė galimybę įmušti, kai baudos aikštelės pakraštyje Dovydas Norvilas paleido šūvį šalia virpsto.

Į tai jonaviečiai atsakė ataka kitame aikštės gale – Titas Buzas iš 20 m smūgiavo kamuolį netoli vartų konstrukcijos.

Vėliau „Banga“ turėjo griebtis už galvos dėl neišnaudotų progų. 30 minutę kampinio situacijoje Mauricio Pinto atsikratė varžovų priežiūros, bet iš arti galva smūgiavo kamuolį virš skersinio. Kitame epizode Darius Zubauskas aplenkė vartininką baudos aikštelėje, bet gynėjai išmušė kamuolį prieš jam galimai įriedant į vartus.

Po pertraukos Davido Afonso auklėtiniams pavyko kompensuoti neišnaudotas galimybes ir atidaryti savo įvarčių sąskaitą šiame sezone. 50 minutę kontratakoje Karolis Žebrauskas perdavė kairėje pusėje sprintavusiam D. Zubauskui, kuris baudos aikštelėje tiksliai smūgiavo į artimąjį vartų kampą.

Nepraėjus nė dešimčiai minučių, „Banga“ padvigubino pranašumą dar vienoje kontratakoje. Ir šį kartą joje puikiai sužaidė minėtas duetas – K. Žebrauskas išvedė D. Zubauską į priekį dešiniajame krašte, o puolėjui beliko įveikti prieš jį likusį vartininką Martyną Matuzą.

71 minutę gargždiškiai liko žaisti mažumoje. Vartininkas Kornelijus Smilingis prasižengė prie baudos aikštelės ir už tai gavo raudoną kortelę. Nepaisant šio incidento, svečiai vėliau pasinaudojo „Jonavos“ klaida prie savų vartų ir pavertė rezultatą triuškinamu. Po nesėkmingo M. Matuzo perdavimo komandos draugui, Ignas Venckus iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Eisvino Utyro auklėtiniams dar pavyko per pridėtą rungtynių laiką pavyko sušvelninti rezultatą, kai greitoje atakoje pasižymėjo Marius Ganusauskas, bet tai buvo paskutinis šeimininkų pasispardymas.

„Banga“ triumfavo nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui bei pakilo į 8 vietą.

Jonava“ lieka neiškovojusi taškų ir užima paskutinę vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.