Sukrėstas Ukrainos futbolininkas J. Selezniovas gėdijasi, kad žaidė Rusijoje: „Jie blogesni už žvėris“

Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą sukrėtė buvusį Ukrainos futbolo rinktinės žaidėją Jevheną Selezniovą, kuris savo šalies nacionalinėje komandoje 2008-2018 metais sužaidė 58 rungtynes, o per savo ilgą karjerą trumpai žaidė ir Rusijoje.

 Jevhenas Selezniovas pasmerkė Rusijos agresiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jevhenas Selezniovas pasmerkė Rusijos agresiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2022, 10:17 PM

„Nesitikėjau, kad Rusija puls Ukrainą. Nemaniau, kad jie tokie niekšingi žmonės. Norėjau eiti į kariuomenę, bet sūnus nenorėjo manęs leisti“, – fanday.net sakė buvęs Ukrainos rinktinės žaidėjas 36-erių Jevhenas Sełezniovas.

Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau beveik mėnesį. Rusai įtikinėja savo piliečius, kad kariai Ukrainoje vykdo specialią misiją,

Karo Ukrainoje rezultatas – Rusijos ir Baltarusijos sportininkų pašalinimas iš daugumos tarptautinių renginių.

Buvęs Donecko „Šachtar“ ir „Dnipro“ klubų puolėjas J.Selezniovas kalbėdamas apie jo šalyje vykstantį karą nepabijojo vartoti stiprių žodžių prieš Rusiją.

„Netikėjau ir nemaniau, kad tai kada nors bus įmanoma. Dabar galvoju visai ne apie futbolą, o kaip padėti Kijevo žmonėms. Nesu savanoris, turiu kitokį požiūrį į tai, bet per karą Ukrainos nepaliksiu“, – sakė jis.

Per savo karjerą J.Sełezniovas trumpai žaidė ir Krasnodaro „Kuban“ klube 2016 metais – jau po Krymo okupacijos. Dabar jis to gėdijasi.

„Velniop tuos užpuolikus. Didelė mano klaida, kad žaidžiau Rusijoje. Jie išprotėjo ir mano, kad Ukraina priklauso jiems. Jie tiesiog užpuolė kaimynus, žudo vaikus, šaudo į namus. Jie pamišę.

Mano buvę draugai Rusijoje sako, kad atėjo apsaugoti mūsų nuo JAV. Ką ir nuo ko ginate? Jūs bombarduojate mūsų namus.

Dabar mane domina tik vienas dalykas – kada Rusijos žvėrys paliks mūsų šalį. Juk čia ne zoologijos sodas, čia Ukraina. Šitie Rusijos barbarai, švelniai tariant, yra subrasė. Jie blogesni už žvėris.

Žvėrys žudo tik tam, kad gautų maisto, o jie..“ – kalbėjo ukrainietis.

Puolėjas mano, kad Rusijos invazija į Ukrainą turės įtakos ir vietos futbolui.

„Pirmiausia turime gelbėti šalį, bet futbolo lygis Ukrainoje tikrai gerokai smuks. Dabar futbolui laiko nebelieka, Černihivo stadionas subombarduotas.

Bet manau, kad vis tiek turime baigti sezoną, nepaisant tų sušiktų idiotų, kurie įžengė į mūsų šalį. Tada mes jiems parodysime – jūs, velniai, užpuolėte mus, o mes vis dar žaidžiame futbolą“ – sakė J.Sełezniovas.

Jis šį sezoną sužaidė 12 rungtynių „Minaj“ klube, kuris rungtyniauja Ukrainos aukščiausioje lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.