Futbolo legenda D. Beckhamas savo instagramo paskyrą su milijonais sekėjų perdavė Ukrainos gydytojai

Futbolo legenda Davidas Beckhamas perleido savo instagramo paskyrą Ukrainos gydytojai, kad Rusijos sukelto karo Ukrainoje vaizdai pasiektų kuo daugiau žmonių.

 D. Beckhamas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 D. Beckhamas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 2:13 PM

71 mln. sekėjų turintis 46-erių anglas savaitgalį paskelbė, jog perduoda savo socialinių tinklų paskyrą Ukrainoje dirbančiai anesteziologei Irynai.

Iryna išsamiai papasakojo apie kraupią tikrovę bandant prižiūrėti naujagimius karo draskomame Charkove, ir prisiminė, kad pirmąją invazijos dieną teko evakuoti daug nėščių moterų ir motinų į ligoninės rūsį.

„Deja, reanimacijoje esančių mažylių į rūsį vežti negalime, nes jiems būtina gyvybę palaikanti įranga. Pirmos dienos buvo pačios sunkiausios.

Turėjome išmokti dirbti su sprogdinimais ir smūgiais, – D.Beckhamo Instagramo istorijose kalbėjo gydytoja. – Tai buvo siaubingos trys valandos, kurias praleidome kartu“.

Iryna taip pat pasidalijo filmuota medžiaga ir vaizdais, kuriuose buvo galima pamatyti kasdienines gyvenimo sąlygas.

„Tikriausiai rizikuojame savo gyvybėmis, bet apie tai visiškai negalvojame. Mes mėgstame savo darbą. Čia gydytojai ir seselės, nerimaujame, verkiame, bet niekas neprivers mūsų pasiduoti“, – kalbėjo anesteziologė.

Buvęs futbolininkas nuo 2005 m. dirba UNICEF ambasadoriumi.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.