Rusijos futbolo rinktinė galutinai išmesta iš 2022-ųjų pasaulio čempionato kovų

Rusijos futbolo sąjungos (RFU) yra priversta praryti itin skaudžią piliulę – jos rinktinė neturės jokio šanso pakovoti dėl galimybės pasirodyti 2022 metų pasaulio futbolo čempionate Katare. Apie tai pirmadienį paskelbė Sporto arbitražo teismas (CAS), kuris atmetė agresorių rusų prašymą atidėti 2022 metų pasaulio čempionato Katare atkrintamąsias varžybas vėlesniam laikui.

FIFA raginama atnaujinti perėjimų langą ir suteikti žaidėjams Rusijoje galimybę i<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
FIFA raginama atnaujinti perėjimų langą ir suteikti žaidėjams Rusijoje galimybę i<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 7:52 PM

„Kovo 21 d. Lozanos sporto arbitražo teismas (CAS) nusprendė netenkinti RFU prašymą imtis laikinųjų priemonių – atidėti atkrintamąsias varžybas dėl teisės žaisti pasaulio čempionate Katare vėlesniam laikui. Jokių atidėtų varžybų birželį nevyks“, – skelbia CAS.

Tad CAS atmetė visus RFU pateiktus prašymus. Tiek FIFA, tiek ir UEFA po agresorės Rusijos paskelbto karo Ukrainoje diskvalifikavo tarptautinėse varžybose dalyvavusius rusų klubus, o po to ir visų lygių rinktines.

Rusijos ekipa pateko į pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas ir kovo 24 dieną turėjo varžytis poroje su Lenkija. Jei ji būtų laimėjusi, dėl kelialapio ji žaistų su poros – Čekija-Švedija – laimėtoju.

Tačiau visos rinktinės atsisakė varžytis su rusais, o RFS bando teismais priversti komandas sužaisti dvikovas. Tačiau teismai stojo į atsisakiusiųjų pusę, todėl rusai per CAS bandė perkelti dvikovas vėlesniam laikui.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.