BFA saugas D. G. Puzas: „Noriu tobulėti ir kilti į aukštesnį lygį“

Sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) saugui Džoniui Gabrieliui Puzui iššūkių netrūksta: dvyliktokas pasiruošimą brandos egzaminams derina su įtemptu Pirmos lygos tvarkaraščiu.

 D. G. Puzas<br> E. Žaldario nuotr.
 D. G. Puzas<br> E. Žaldario nuotr.
 D. G. Puzas<br> E. Žaldario nuotr.
 D. G. Puzas<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-24 16:09

Vienos didžiausių futbolo akademijų šalyje aštuoniolikmečiui futbolininkui šiemet vyr. trenerio Haroldo Šidlausko jaunoje komandoje numatytas itin svarbus vaidmuo. Savo trečiajame Pirmos lygos sezone žaidėjas siekia atsiskleisti ir svajoja apie aukštesnį lygį.

Vilniaus Fabijoniškių gimnazijos dvyliktokas Pirmoje lygoje debiutavo vos 16-os, iš pradžių tenkinosi epizodiniu vaidmeniu, tačiau šiemet BFA vyr. treneris H. Šidlauskas turi jam kitą užduotį – iš saugo tikimasi lyderio vaidmens bei pagalbos jaunesniems akademijos auklėtiniams. Futbolininkas, kuris ruošiasi brandos egzaminams, su keturiais įvarčiais buvo rezultatyviausias kontrolinių rungtynių ciklo metu.

„Kadangi mokausi BFA sportinėje klasėje, viską galiu suderinti: treniruojamės ryte, per pietus, vakarą galiu skirti mokslams. Jaučiu, kad man tai yra trečiasis sezonas, nes daug labiau savimi pasitikiu. Negaliu sakyti, kad jaučiu spaudimą, tačiau suprantu naujas atsakomybes. Šiame sezone sau keliu tikslą tobulėti, kuo geriau žaisti ir padėti komandai atsidurti kuo aukščiau čempionato lentelėje“, – teigė D.G.Puzas.

Pirmajame lygos ture BFA taškų iškovoti nepavyko – rezultatu 2:1 (1:0) pergalę paskutinėmis akimirkomis išplėšė Kazlų Rūdos „Šilas“. Šiose rungtynėse debiutavo praėjusių metų rezultatyviausias akademijos žaidėjas 15-etis puolėjas Nedas Garbaliauskas, saugas Kipras Urbanavičius, šansas šiemet bus suteiktas kitiems talentingos trenerio Artūro Švaikevičiaus BFA U-16 ekipos nariams.

„Žinoma, jaunesniems už save stengsiuosi padėti ir patarti, jei tik galėsiu. Šeštadienio rungtynėse, mano manymu, žaidėme geriau, bet nepavyko įmušti, o praleidome labai keistus įvarčius. Jeigu būtų pavykę pasižymėti pirmajame kėlinyje, viskas galėjo pakrypti kitaip“, – rungtynes prisiminė D. G. Puzas.

Dvyliktoje klasėje besimokantis žaidėjas tikisi, kad Pirma lyga taps jo tramplinu padės kilti aukščiau. D.G.Puzas svajoja apie A lygą. Dar prieš sezoną saugas buvo pakviestas į BFA partnerio Kauno raj. „Hegelmann“ treniruočių stovyklą, kurioje turėjo šansą padirbėti su A lygos ekipa.

„Treniruočių stovykla Kaune man suteikė dar daugiau pasitikėjimo savimi. Buvo neįkainojama patirtis pasitreniruoti su aukšto lygio žaidėjais, gavau daug patarimų iš jų. Žinoma, noriu žaisti dar aukštesniame lygyje ir debiutuoti A lygoje, tai yra mano tikslas“, – ateities planais dalijosi BFA talentas.

Sekmadienį BFA priims „Panevėžio“ B ekipą, su kuria anksčiau jau buvo susitikusi kontrolinių rungtynių metu ir patyrė pralaimėjimą.

„Žaidėme neblogai, bet savo progų nerealizavome, o panevėžiečiai – atvirkščiai. Sekmadienį galvojame tik apie taškus ir pergalę“, – sakė D.G.Puzas.

Rungtynės su Panevėžio miesto komanda BFA arenoje įvyks šį sekmadienį, kovo 27 d., 14.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.