„Gintra“ prisiviliojo Nigerijos rinktinės puolėją

Šiaulių „Gintros“ ekipa sulaukė solidaus papildymo atakos grandyje. Čempionių klubui į savo gretas pavyko prisivilioti vienos pajėgiausių Afrikos žemyne Nigerijos rinktinės puolėją Vivian Ikechukwu.

 Vivian Ikechukwu.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Vivian Ikechukwu.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 4:20 PM

24-erių metų futbolininkei Lietuvos čempionių ekipa taps pirmąja jos karjeros stotele Europoje. Tiesa, ją savo gretose siekė matyti ne vienas žinomas Europos klubas, bet afrikietė pasirinko karjerą tęsti „Gintros“ organizacijoje.

Jaunimo rinktinių sudėtyse puolėja žaidė ne vienerius metus ir buvo ryški figūra aikštėje. Su U-17 rinktine ji dalyvavo FIFA pasaulio čempionate. Kvietimo į nacionalinę Nigerijos (dar vadinamos „Super Falcons“) komandą Vivian sulaukė praėjusiais metais ir jau spėjo debiutuoti vilkėdama garbingiausius šalies marškinėlius bei pasižymėti 2 tiksliais smūgiais į Pietų Afrikos rinktinės vartus.

Praėjusį sezoną Nigerijos čempionate atstovaudama FC „Rivers Angels“ komandai V.Ikechukwu griežė pirmuoju smuiku būdama ekipos lydere. Krašto puolėjos pozicijoje rungtyniavusi „Gintros“ naujokė pasižymėjo 11 įvarčių ir 8 rezultatyviais perdavimais.

Futbolininkės vedama FC „Rivers Angels“ laimėjo Nigerijos čempionatą ir turėjo progą dalyvauti pirmą kartą organizuotoje Afrikos futbolo konfederacijos moterų Čempionių lygoje, kuri buvo surengta Egipte.

„Turėjome puikų sezoną, laimėjome šalies čempionatą ir iškovojome garbę atstovauti Nigerijai pirmą kartą organizuotoje Afrikos tautų klubų Čempionių lygoje. Patekome į sudėtingą grupę ir, deja, iš jos neišsikapstėme, bet vien sudalyvauti šiose varžybose buvo įsimintina ir neįkainojama patirtis“, – įspūdžiais dalijosi prie treniruočių proceso jau prisijungusi naujokė.

170 cm ūgio žaidėja išsiskiria atletiškumu, sprogstamąja jėga, įspūdingu greičiu ir techniniais sugebėjimais.

„Esu labai laiminga pradėdama naują karjeros etapą Lietuvoje ir nekantrauju pažinti jūsų miestą, kultūrą, žmones, debiutuoti čempionato varžybose. Komandos draugės, treneriai ir personalas nuo pirmųjų akimirkų mane priėmė labai svetingai, todėl noriu visiems už tai padėkoti, tai tikrai padės greičiau integruotis. Ačiū tariu ir savo buvusiai komandai, kuri linki man kuo didžiausios sėkmės. Jau po pirmos treniruotės galiu daryti išvadą, kad trenerių personalas yra labai profesionalus, sudėtyje yra daug aukšto lygio, talentingų žaidėjų, todėl belieka mėgautis, kad esu čia ir siekti pergalių“, – su šypsena veide kalbėjo V.Ikechukwu.

Vivian turėtų debiutuoti jau šį savaitgalį, pirmojo 2022 metų „Spark Energy“ A lygos turo rungtynėse prieš FC „Hegelmann“. Primename, kad susitikimas vyks sekmadienį, 15:00 val. Gytarių dirbtinės dangos stadione. Kviečiame visus futbolo aistruolius atvykti ir palaikyti savo miesto komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.