„Gintroje“ rungtyniaus įspūdingų fizinių duomenų perspektyvi puolėja

2022 metų „Spark Energy“ moterų A lygos čempionatą pasitinkanti Šiaulių „Gintra“ išvakarėse oficialiai pristato dar vieną naujokę – Koku Oluwadamilola. Atakos smaigalyje rungtyniaujanti Iš Nigerijos atvykusi perspektyvi 19 -metė sustiprins komandos puolamąjį potencialą.

Koku Oluwadamilola<br>Šiaulių „Gintros“ nuotr. 
Koku Oluwadamilola<br>Šiaulių „Gintros“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2022, 5:03 PM

Futbolininkė išsiskiria įspūdingais fiziniais duomenimis, greičio savybėmis ir unikaliu gebėjimu – atletiško sudėjimo 170 cm ūgio puolėja vienodai gerai žaidžia abiem kojomis.

Praėjusį sezoną Koku rungtyniavo gimtinėje, kartu su kita komandos naujoke V. Ikechukwu. Nigerijos čempionate ir taurės varžybose vilkėdama FC „Rivers Angels“ komandos aprangą ji pasižymėjo 5 tiksliais smūgiais ir 4 rezultatyviais perdavimais. Su šia ekipa „Gintros“ naujokė tapo šalies čempione.

Puolėja jau prisijungė prie Lietuvos čempionių treniruočių proceso ir nekantriai laukia debiutuoti pirmose oficialiose rungtynėse, kurios jau visai ant nosies – sekmadienį šiaulietės priims viešnias iš Kauno rajono, FC „Hegelmann“ futbolininkes.

„Tai pirmoji mano išvyka rungtyniauti į užsienį, todėl natūralu, kad prieš ją kaustė jaudulys. Vis dėlto vos tik čia atvykus mane ir Vivian apsupo puikūs žmonės, draugiškas kolektyvas, todėl iš karto pasijutome kaip namuose. Nors pilnai integruotis į komandą, suprasti jos žaidimo braižą ir trenerių sumanymus prireiks daugiau laiko, tikiuosi jau šį sekmadienį išbėgti į aikštelę ir atiduoti visas jėgas kovoje dėl pirmosios pergalės“ – nekantraudama kalbėjo K. Oluwadamilola.

Komentuodamas naujokių atvykimą į komandą „Gintros“ klubo direktorius Mantas Radavičius pažymėjo, kad atakos grandyje papildymas buvo reikalingiausias, o ir kai kurių futbolininkių patirtos traumos padiktavo situaciją greitiems sprendimams.

„Šie metai sudėtingi įvairiais aspektais, o sudėtyje vis dar trūkstame žaidėjų, ypač po to, kai iš rikiuotės iškrito porą futbolininkių dėl patirtų traumų. Labai apmaudu, bet Serena Dolan šį sezoną dėl patirtos sudėtingos kryžminių kelio raiščių traumos tikriausiai nebegalės rungtyniauti, todėl nebeturėjome kito pasirinkimo kaip tik ieškoti papildymo. Taip pat pasirengimo sezonui ciklas parodė, kad atakos smaigalyje mums trūko aštrumo, iš esmės trūko žaidėjų galinčių pelnyti įvarčius, kurti pavojingas situacijas. Tikimės, kad prie komandos prisijungusios Vivian ir Koku įneš reikiamos energijos puolime ir turėsime tolygias visų pozicijų grandis. Abi žaidėjos yra talentingos, individualiai stiprios, todėl belieka sėkmingai integruotis, pažinti komandą ir siekti pergalių“, – sakė M. Radavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.