LFF salės futbolo taurę laimėjo čempionus išspyrę Jonavos „Vikingai“

Garliavos arenoje buvo sužaistas LFF salės futbolo taurės finalas. Jame susitiko pusfinalio rungtynes laimėjusios Gargždų „Pramogos“ ir Jonavos „Vikingai“. Laikyti favoritais jonaviškiai laimėjo finalą rezultatu 7:3.

Jonavos „Vikingai“. <br> LFF nuotr.
Jonavos „Vikingai“. <br> LFF nuotr.
Jonavos „Vikingai“. <br> LFF nuotr.
Jonavos „Vikingai“. <br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lff.lt

Mar 28, 2022, 9:45 AM, atnaujinta Mar 28, 2022, 9:48 AM

Antrąją vietą futsalo A lygoje užėmę „Vikingai“ iš LFF taurės kiek anksčiau eliminavo šios taurės savininką „Kauno Žalgirį“.

„Vikingams“ pavyko nuostabiai pradėti rungtynes – per pirmas penkias minutes „Vikingai“ įmušė net tris įvarčius. Iš pradžių ukrainietis Tarasas Onufrakas išvedė savo komandą į priekį, o po to Jonas Ulberkis pelnė dublį ir „Vikingų“ persvara išaugo iki trijų įvarčių.

7 minutę Valdas Pocevičius sušvelnino rezultatą, bet „Pramogų“ situaciją apsunkino Tomo Tamošausko gauta raudona kortelė. Kiekybiniu pranašumu „Vikingai“ pasinaudojo iškart, kuomet iš arti dar tą pačią minutę pasižymėjo Paulius Osauskas.

Nepaisant to, kad „Pramogos“ žaidė mažumoje, artėjant kėlinio pabaigai jiems dar kartą pavyko sušvelninti rezultatą. Į savo vartus stojęs Algimantas Bačanskis vienos atakos metu atsidūrė prie varžovų vartų ir pelnė įvartį.

Antrojo kėlinio pradžioje Genaras Samsonikas įsimušė į savo vartus, bet tą pačią minutę Jonas Ulberkis sugrąžino „Vikingams“ dvejų įvarčių persvarą, o pats įsirašė „hat-tricką“ į savo sąskaitą.

Po minutės „Pramogos“ ir vėl gavo raudoną kortelę. Šįkart antrą geltoną kortelę užsidirbo Edgaras Makarovas, o „Pramogos“ ir vėl žaidė mažumoje.

Scenarijus dar kartą pasikartojo – „Vikingai“ iškart pasinaudojo kiekybine persvara, o įvartį pelnė ukrainietis T. Onufrakas.

„Pramogos“ turėjo rizikuoti, bet įpusėjus kėliniui ta rizika nepasiteisino. „Vikingų“ vartininkas Andrius Skorupskas nuo savų vartų per visą aikštę pasiuntė kamuolį į vartus, o „Vikingų“ persvara išaugo iki keturių įvarčių.

Gargždų komanda per likusį laiką nesugebėjo pasižymėti, o „Vikingai“ ramiai užbaigė rungtynes ir į viršų kėlė pirmąjį trofėjų klubo istorijoje.

Šeštadienį Garliavos arenoje buvo sužaisti abu LFF taurės pusfinaliai, po kurių paaiškėjo, kad finale dėl trofėjaus susirems Jonavos „Vikingai“ ir Gargždų „Pramogos“. Pastaroji ekipa į finalą žengė po dramatiškos pergalės prieš FK „Saulės krašto“ ekipą rezultatu 3:2.

„Pramogos“ jau 2 minutę sugebėjo įmušti įvartį. Donatas Surblys laiku iššoko prieš vartininką ir antruoju bandymu jį nuginklavo.

Rezultatą išlyginti „Saulės kraštas“ sugebėjo po dešimties minučių. Aivaras Bagočius nuskuodė prie varžovų vartų, išlaukė tinkamo momento ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Visgi, jau po minutės „Pramogos“ vėl atsidūrė priekyje. Šįkart Mantas Gudauskas gražiai perėmė kamuolį iš varžovų vartininko ir išbėgo vienas prieš tuščius vartus.

Daugiau įvarčių pirmajame kėlinyje įmušta nebuvo, o kitas įvartis krito jau tik įpusėjus antrajam kėliniui, kai „Saulės krašto“ lyderis Kildras Kavaliukas tolimu smūgiu išlygino rezultatą.

Lygus rezultatas išliko beveik dešimt minučių ir jau tik pačioje rungtynių pabaigoje buvo įmuštas pergalingas įvartis. Tomas Tamošauskas su komandos draugu sužaidė sienele bei po jos atsidūrė puikioje padėtyje smūgiuoti į vartus. Tą T. Tamošauskas padarė tiksliai ir atvedė savo komandą į finalą.

Jame „Pramogų“ lauks Jonavos „Vikingai“, kurie į finalą žengė užtikrintai 5:2 nugalėdami Vilniaus „TurboTransfers“.

Praėjusiame etape „Kauno Žalgirį“ eliminavę „Vikingai“ šiose rungtynėse taip pat žaidė užtikrinčiau. Jau 5 minutę komanda puikiai įžaidė standartinę situaciją, o po jos įvartį įmušė Julius Aleksandravičius.

Po šio epizodo tiek vieni, tiek kiti atliko nemažai smūgių į vartus, bet visi jie nebuvo tikslūs. Daugiau smūgiuoti stengėsi „Vikingai“, kuriems 18 minutę galiausiai pavyko įmušti antrą įvartį, kurį pelnė ukrainietis Tarasas Onufrakas.

Antrasis kėlinys prasidėjo dviem greitais „Vikingų“ įvarčiais. Iš pradžių Genaras Samsonikas perėmė kamuolį iš varžovų ir nubėgęs link vartų smūgiavo tiksliai. Po kelių akimirkų jau Paulius Osauskas perėmė kamuolį ir pasinaudojo savuoju šansu.

„TurboTransfers“ sušvelninti rezultatą sugebėjo jau tik rungtynių pabaigoje. Individualiais veiksmais pirmą įvartį pelnė Mantas Makutunovičius, o po minutės pasižymėjo Lukas Tatarūnas. Tiesa, tarp šių „TurboTransfers“ įvarčių įsiterpė ir „Vikingų“ nario Šarūno Činiko įvartis, tad Jonavos klubas sėkmingai kontroliavo rungtynių eigą ir laimėjo trijų įvarčių skirtumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.