Apie sugrįžimą į FIFA varžybas kliedintys rusai dabar sutiktų mačams ir su Šiaurės Korėja

Rusijos futbolo sąjungos (RFU) sporto direktorius Andrejus Leksakovas garsiai vietinei žiniasklaidai išreiškė viltį, kad Rusijos jaunimo rinktinės jau birželį bus kviečiamos į tarptautines varžybas, o tai taps pirmuoju žingsniu nacionalinėms komandoms ir vėl įžengti į tarptautinę areną.

Rusijos futbolo žvaigždė A.Dziuba <br>IS/Scanpix.com nuotr.
Rusijos futbolo žvaigždė A.Dziuba <br>IS/Scanpix.com nuotr.
Rusijos rinktinės treneris V.Karpinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusijos rinktinės treneris V.Karpinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 8:23 PM

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) vasarį dėl invazijos ir karo Ukrainoje neribotam laikui sustabdė visų Rusijos futbolo amžiaus rinktinių bei klubų dalyvavimą visose įmanomose tarptautinėse varžybose.

Pirmadienį rusų federacijos direktorius A. Leksakovas Sankt Peterburgo „Zenit“ akademijoje per trenerių rengimo seminarą surengė susitikimą su jaunimo rinktinių strategais.

„Jau laukiame UEFA ir FIFA sprendimų pagaliau nutraukti sankcijas bei aiškaus leidimo mūsų jaunimo ekipoms dalyvauti oficialiuose tarptautiniuose turnyruose.

Dabar mūsų komandos, deja, nedalyvauja jokiose varžybose, bet, kiek žinau, rugsėjį pirmajame Europos čempionato atrankos etape turėtų žaisti 2004-ųjų gimimo vaikinų komanda, o tuo pat metu ir 2006 m. merginų komanda.

Laukiame birželio mėnesio, tuomet UEFA tars dar kartą savo žodį dėl mūsų komandų. Galbūt jaunimo rinktinėms bus oficialiai leista dalyvauti tarptautinėse varžybose, o jau tada įvyks grandininė reakcija bei galiausiai leidimas žaisti pasieks ir vyrų rinktinę.

Arba atvirščiai – bus leista varžytis pagrindinei ekipai, o jau tada tie suvaržymai dings jaunimo atstovams“, – žurnalistams savo vizijas dėstė A.Leksakovas.

Kovo 21-27 dienomis rusų futbolo rinktinė rengė stovyklą ir sužaidė vieną mačą su jaunimu bei nugalėjo 1:0. Rusijos futbolininkai turėjo kovo 24 dieną pradėti lemiamą atkrintamųjų mačų atranką į 2022 metų pasaulio čempionatą Katare, tačiau visos galimos varžovės – Lenkia, Švedija ir Čekija dėl invazijos į Ukrainą atsisakė kovoti su agresoriais, o FIFA neribotam laikui suspendavo ne tik visas Rusijos komandas, tačiau ir agresoriui padedančią Baltarusiją.

„Aš girdėjau, kad mes tuoj būsime sugrąžinti į tarptautinę areną, – stovyklos metu kalbėjo argresorės vyrų ekipos strategas Valerijus Karpinas. – Negaliu pasakyti, kad tai yra šimto procentų žinia. Ar manęs nenervuoja tokia situacija? Kokius variantus siūlote? Užsidaryti? Jūs užsidarinėkite, jei norite, aš nenoriu“.

„Gavome kvietimų rudenį varžyboms iš Vengrijos, Italijos ir Kroatijos federacijų – kviečiamos jaunimo rinktinėse.

Suprantame, kad tai bendras kvietimas ir išsiūstas pagal sąrašą, tačiau iš esmės kitos šalys neatmeta galimybių pas save matyti mūsų vyrų ir moterų rinktines“, – bandė guostis federacijos klerkas.

Jis patikino, kad jeu Europoje Rusijai ir toliau bus uždarytos durys varžytis, bus bandoma žiūrėti į Azijos šalis.

„Mes pagrįstai viliamės, kad Azijos šalims tikrai bus leista su mūsų ekipomis žaisti draugiškas rungtynes. Su europiečiais derėtis dabar yra sunku, bet su mūsų komandos galėtų žaisti su Kinija, Iranu, Uzbekistanu, Kazachstanu, galbūt net Šiaurės Korėja.

Tai padėtų išlaikyti tam tikrą Rusijos futbolininkų pasirengimo tarptautinėms kovoms lygį“, – pridūrė A.Leksakovas.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.