Į futbolo rinktinę sugrįžęs vartininkas Dž. Bartkus: „Branduolys liko, o jaunimas palieka neblogą įspūdį“

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė antradienį sužais antrąsias kontrolines rungtynes kovo mėnesio rinktinių lange – lietuviai išvykoje susikaus su Airijos rinktine. Aikštėje gali pasirodyti ir vartininkas Džiugas Bartkus, kuris rinktinės marškinėlių nevilkėjo nuo 2020-ųjų metų pabaigos.

 Džiugas Bartkus.<br> LFF nuotr.
 Džiugas Bartkus.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

2022-03-29 11:27

32-ejų vartininkas nuo 2018 m. atstovauja Kirjat Šmonos „Hapoel ironi“ klubui Izraelyje.

Po pertraukos į rinktinę sugrįžęs vartininkas teigė, jog vilkėti Lietuvos rinktinės aprangą visada yra malonu ir kad jis nekantriai laukia rungtynių.

„Įspūdžiai kaip ir visada – labai malonu grįžti į rinktinę, branduolys likęs tas pats, yra ir naujo jaunimo, kuris palieka tikrai neblogą įspūdį.

Jau prieš čia atvykstant stebėjome Airijos ir Belgijos rungtynes, naujas, didelis stadionas, kuriuose labai malonu žaisti, matėme, kaip jų sirgaliai palaiko rinktinę, bus labai smagi atmosfera ir kiekvienam – tiek jaunam, tiek ir mums – dar kažkokia patirtis“, – teigė patyręs vartininkas.

Kalbėdamas apie Airijos rinktinę vartų sargas tikino, jog lengva nebus.

„Airija, aišku, labai gera ir stipri rinktinė, propaguojanti kietą ir fizinį žaidimą, toks angliškas stilius, bėga, kovoja, turi agresyvumą, bet taip pat yra ir disciplinuota rinktinė, norint pasiekti teigiamą rezultatą reikės atiduoti tikrai daug jėgų“, – akcentavo jis.

Šioje rinktinėje jis vartininkų grandį sudaro su Edvinu Gertmonu ir Ignu Plūku, kurių kiekvienas sužaidė po kėlinį kontroliniame mače su San Marinu.

Jaunesniems savo kolegoms Dž. Bartkus negailėjo gerų žodžių.

„Iš tų tokių rungtynių su San Marinu, kur nėra labai daug praktikos, sunku spręsti, bet aš juos žinau ir taip, tai yra labai geri ir perspektyvūs vartininkai, apie juos čia nieko naujo“, – minėjo vartininkas.

Airijoje vietos rinktinės ir Lietuvos rungtynes stebėti turėtų mažiausiai 30 tūkstančių žmonių.

Dž. Bartkus rungtyniauja Izraelyje, kur futbolas yra populiarus sportas, tad jam toks sirgalių kiekis staigmena nebus, o svarbu prie atmosferos bus kuo greičiau prisitaikyti jaunesniems žaidėjams.

„Kaip ir prieš kiekvienas rungtynes, daugiau ar mažiau tas jaudulys yra. Taip, Izraelyje ateina daugiau žmonių, kažkiek tos patirties yra, bet manau, kad kiekvienam futbolininkui yra džiaugsmas žaisti prie daug sirgalių.

Manau, kad viskas bus normalu ir prie to tiek jaunimas, tiek ir mes bandysime kuo greičiau priprasti, kad nebūtų kažkokio poveikio“, – mintimis dalinosi vartų sargas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.