Ukrainos futbolo rinktinės treneris išreiškė savo poziciją: „Man nebėra tokios šalies kaip Rusija“

Ukrainos futbolo rinktinės treneris Oleksandras Petrakovas pripažino, kad vargu ar jo auklėtiniai birželį galės žaisti atidėtas 2022 m. pasaulio čempionato atkrintamąsias atrankos rungtynes.

 Oleksandras Petrakovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Oleksandras Petrakovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 8:40 AM, atnaujinta Mar 29, 2022, 8:51 AM

Kovo mėnesį Ukrainos rinktinė dėl patekimo į pasaulio čempionatą atkrintamųjų varžybų pusfinalyje turėjo žaisti su Škotija.

Tačiau dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą bet koks futbolas šalyje buvo sustabdytas, o Ukrainos federacija kreipėsi į UEFA su prašymu atidėti rinktinės rungtynes.

UEFA sutiko su šiuo prašymu ir dabar tikimasi, kad mačas įvyks birželį.

Tačiau kol neaišku, ar rungtynės apskritai įvyks dėl karo Ukrainoje. Rusijos pradėtam karui kol kas pabaigos, deja, nematyti.

O.Petrakovas pripažino, kad kol kas negalvoja apie atkrintamąsias ar Tautų lygos rungtynes, kuriose Ukraina turėjo žaisti su Škotija, Airija ir Armėnija.

„Kol mano šalyje miršta žmonės, negaliu galvoti apie galimybę žaisti. Nuolat palaikau ryšį su mūsų rinktinės žaidėjais. Jiems futbolas dabar yra nustumtas į antrą planą, – sakė O.Petrakovas portalui insidethegames.biz. – Dabartinėje situacijoje negalime apie tai galvoti.

Net nežinau, kaip kalbėti apie tai, kas nutiko mano gimtojoje šalyje. Per antrąjį pasaulinį karą mamos namus užėmė vokiečiai. Ji man papasakojo, kaip buvo tada. Panašu, kad rusai tą daro dabar.“

O.Petrakovas išreiškė savo poziciją apie Rusiją.

„Jie bombarduoja mūsų namus ir žudo vaikus. Man nebėra šalies, kuri vadinasi Rusija. Aš ten nebeturiu draugų. Galiu pažadėti tik tai, kad mes už juos būsime 200 procentų stipresni. Visi ukrainiečiai šiandien yra vieningi prieš rusus“, – sakė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.