Merginų futbolo rinktinės trenerė T. Veržbickaja prieš kovas Latvijoje: „Stengiamės atrasti komandos privalumus“

Lietuvos merginų iki 19 metų rinktinė jau trečiadienį startuos Europos merginų čempionato atrankos varžybose Latvijoje. B lygos trečioje grupėje mūsiškių laukia akistatos su Serbijos, Juodkalnijos bei Latvijos komandomis.

T.Veržbickaja.<br> LFF nuotr.
T.Veržbickaja.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-05 17:49

Atrankos antrojo etapo B lygą sudaro šešios grupės. Kiekvienos grupės nugalėtoja bei geriausią 2-ąją vietą grupėje užėmusi komanda pelnys teisę 2022–2023 metais žaisti atrankos A lygos turnyre.

Prieš atrankos turnyro pradžią rinktinės vyriausioji trenerė Tatjana Veržbickaja pasidžiaugė, jog pasirengimas vyksta pagal planą.

„Pasiruošimas, manau, einasi sklandžiai, stengiamės atrasti komandos privalumus, kuriuos galėtume panaudoti rungtynėse. Nuotaikos geros ir darbingos, merginos noriai priima joms pateiktą informaciją ir stengiasi, kad pasiektume kuo geresnį rezultatą rungtynėse“, – pasakojo trenerė.

Lietuvos rinktinėje bus ir kelios futbolininkės, kurios visai neseniai rungtyniavo ir merginų iki 17 metų Europos čempionato atrankoje Vilniuje. T. Veržbickajos teigimu, tai gali būti šansas jaunosioms futbolininkėms savo sugebėjimus parodyti dar didesnėje scenoje.

„Kadangi tuo pačiu metu vyksta moterų nacionalinės rinktinės stovykla ir tarptautinės rungtynės, tad aišku, jog merginos, kurios siekia moterų rinktinės lygį turi padėti komandai. Esant tokiai situacijai WU19 rinktinėje neturime tokių žaidėjų, kaip Tereza Romanovskaja, Eitvydė Partikaitė ar Austė Bernotaitė, dėl traumos komandai negalės padėti ir Dovilė Dockaitė.

Tad WU17 merginos turi šansą parodyti ką sugeba ir manau, jog amžius nebus svarbus, svarbiausia bus noras, charakteris ir turima tarptautinė patirtis“, – mintimis dalinosi strategė.

Pirmose rungtynėse lietuvaitės susitiks su Juodkalnijos komanda, o T. Veržbickajos teigimu, bus svarbu numalšinti ir startinį jaudulį prieš pirmą turnyro mačą.

„Startinis jaudulys visada būna, ypač kai žaidi prieš nežinomą komandą. Svarbiausia yra koncentracija nuo pat pirmų minučių ir stengtis išlaikyti ją visų rungtynių metu. Dažniausiai pirmos 15 minučių yra sunkiausios, kol susipažįsti su varžovių komanda“, – minėjo ji.

Kalbėdama apie rinktinei keliamus tikslus, vyriausioji trenerė teigė, jog svarbu, kad merginos mokytųsi iš kiekvienų sužaistų rungtynių.

„Po kiekvienų rungtynių merginos turi išeiti iš aikštelės pasisėmusios patirties, ištaisyti klaidas ir jų nebekartoti kitose rungtynėse. Visada yra keliamos taktinės užduotys, tačiau nepamirštame, jog žaidėjos turi aikštėje galvoti ir pačios, prisitaikyti prie žaidybinių situacijų“, – akcentavo ji.

Visas Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Balandžio 6 diena (trečiadienis), 11.00 val. Lietuva WU19 – Juodkalnija WU19;

Balandžio 9 diena (šeštadienis), 11.00 val. Serbija WU19 – Lietuva WU19;

Balandžio 12 diena (antradienis), 13.00 val. Latvija WU19 – Lietuva WU19;

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.