Nepelnęs įvarčio „Manchester City“ klubas vis tiek prasimušė į Čempionų lygos pusfinalį

Trečiadienį vakare buvo žaidžiamos dar dvejos UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio etapo atsakomosios rungtynės, o vienoje iš porų santykius aiškinosi ispanų Madrido „Atletico“ ir anglų „Manchester City“ komandos. Tačiau akistatoje nė vienai komandai nepavyko pelnyti įvarčio ir mačas baigėsi 0:0. Tai reiškė, kad toliau žengė anglų ekipa dėl namie pelnyto įvarčio.

Kevinas De Bruyne'as.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kevinas De Bruyne'as.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 9:34 PM, atnaujinta Apr 14, 2022, 12:27 AM

„Manchester City“ klubas laimėjo pirmąsias ketvirtfinalio etapo rungtynes Anglijoje minimaliu rezultatu 1:0, o tąkart vienintelio įvarčio autoriumi tapo Kevinas De Bruyne.

Mačo pabaigoje aikštėje virė tikros aistros – ekipos buvo priverstos kovoti daugiau nei 12 papildomų minučių ir per tą laiką anglai prieš save pamatė 4 geltonas korteles.

„Atletico“ gretose buvo nubaustas treneris D. Simeone, S. Savičius, o Felipe už antrą geltoną kortelę buvo išvytas iš aikštės. Iš viso buvo parodytos 11 geltonų kortelių.

Į Čempionų lygos pusfinalį prasimušė du ispanų klubai – „Villarreal“ ir Madrido „Real“, o „Atletico“ iš pastarųjų šešių kartų net tris kartus buvo nusigvelbęs kelialapį į turnyro pusfinalį. Tačiau ne šį kartą.

„Manchester City“ į atkrintamąsias akistatas pateko dešimtąjį kartą per 12 sezonų Čempionų lygoje.

Įdomu, kad Mančesterio strategas Pepe Guardiola devintą kartą išveda savo komandą į Čempionų lygos pusfinalį. Tai jis darė su „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“ ir „Manchester City“ ekipomis.

„Manchester City“ Čempionų lygos pusfinalyje susitiks su Madrido „Real“, kuris iš tolesnės kovos eliminavo titulą ginusią Londono „Chelsea“ komandą bendru rezultatu 5:4.

Šiame sezone UEFA panaikino išvykos įvarčio taisyklę. Tai reiškia, jog varžovų aikštėje pelnytas įvartis papildomo pranašumo nesuteikia ir esant lygiam rezultatui po dviejų mačų yra žaidžiamas pratęsimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.